Geri Dön
'Kırmızı Oda'da Alya'nın büyük travması ne?

'Kırmızı Oda'da Alya'nın büyük travması ne?

'Kırmızı Oda'da yine soluk soluğa bir bölümü daha geride bıraktık. Meliha'yla vedalaştığımız, Akif'le tanıştığımız ama en çok da Alya'nın büyük travmasını öğrenmemizle derin acıların ne denli can acıtıcı olabildiğini hatırladığımız bir bölüm izledik bu hafta...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Meliha' mutlaka arada bir uğramalı

Evet, sonunda oldu... Meliha karakterini canlandıran Evrim Alasya'nın 'Kırmızı Oda'dan ayrılacağı dedikoduları geçen haftaya damga vurmuştu. Sonunda gerçekleşti. 'Meliha' karakteri kabullenme safhasıyla ama en çok da annesini ve kendini affetme telkinleriyle 'Kırmızı Oda'dan yüzde 99.9 ihtimal ayrıldı. Açık kapı bırakıldı tabii. İlerleyen bölümlerde Meliha'yı kendini toparlamış bir şekilde görebiliriz. Biraz erken bir veda olduğunu düşünsem de Meliha'yla yollarımızın tekrar kesişeceğine inanıyorum. Meliha'nın kabullenme safhasında nasıl yollar kat ettiğini izlememiz gerekli çünkü. Meliha'nın hikâyesi o kadar canımızı acıttı ki bu devamlılık mutlaka gelmeli.

'Akif'in hikâyesi şaşkına çevirdi

Bu bölümde Doktor Ayşe ve Osman sahnesinde çocukların oyuncak seçimlerinin, onların bilinçaltına göre nasıl da şekillendiğini hatırlamamız açısından çok önemliydi. Keza Doktor Deniz ve İpek sahnesiyle de çocuk edinme, evlatlık konuları özenlice işlenmişti. Ama en önemli taze kan elbette Akif'ti. Doktor Piraye'nin danışanı Akif'le tanıştık bu bölümde. Üzerine haksızca büyük bir suç atılan eski öğretmen Akif'in kendini garanti altına alması ve midesindeki hayalet ya da gerçek ağrıları izleyenleri şoka sürükledi. Her saniyesinde şaşırarak izledik Akif'i. Diziye çok güzel bir renk kattı bu karakter. Deniz Hamzaoğlu'nun Akif karakteriyle döktürdüğünü söyleyebiliriz. Doktor Piraye'nin de Doktor Hanım'dan farklı bir terapi tekniği kullanması, Tülin Özen'in ölçülü ve gerçekçi oyunculuğu her doktorun 'panda' olmadığını bizlere hatırlatmış oluyor tabii (!)

Ah o Alya'nın parmağı...

Ancak upuzun 7. bölümün en can alıcı kısmı tabii ki yine Alya'dan geldi. Alya'nın işaret parmağının sırrını öğrendik. Ve dağıldık. Alya'nın hayatındaki büyük travmanın işaret parmağında saklı olabileceği birçoğumuzun aklına hiç gelmezdi. Meğer tüm sır oradaymış. Doğruyu söylemek ile anneyi suçlamak arasında kalan Alya'nın vicdan azabı yüreklerimize dokundu. Alya ile travmatik bir ebeveyn-çocuk ilişkisini, sevgisizliği, suçluluk psikolojisini inceledik. Yüreklere dokundu Alya'nın isyanı, öfkesi. Alya'nın yerinde hangi çocuk olsa onun gibi davranabilirdi, bu gerçek çok daha içimizi acıtıyor. Alya'nın hikâyesinin tıpkı dizideki tüm diğer karakterler gibi gerçek hayattan geldiğini hatırladığımızda tablo daha da sert. 'Kırmızı Oda'nın psikoloji ekseninde tüm bu sertlikleri ajite etmeden dozunda izleyiciye sunması ise takdiri hak ediyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler