İstanbul KLOR, SAÇA ORYALDEN DAHA FAZLA ZARAR VEREBİLİR

KLOR, SAÇA ORYALDEN DAHA FAZLA ZARAR VEREBİLİR

23.07.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

.

KLOR, SAÇA ORYALDEN DAHA FAZLA ZARAR VEREBİLİR

Meteorolojinin ‘Afrika sıcakları geliyor’ uyarısının ardından deniz kenarında ya da havuzda serinlemek isteyen tatilcilerin sayısı her geçen gün artarken, uzmanlar özellikle tuzlu ve klorlu suların saçlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtiyorlar. Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, klorun saçlara oryalden daha fazla zarar verebildiğini belirterek, “Klor oranı iyi ayarlanmamış bir havuzda bırakın saçlarınızı, mayonuzun rengi dahi değişebilir” dedi.
Trikolog Talat Sam, LTS Teknoloji Grup bünyesinde kurdukları GeoMASS AR-GE Laboratuvarında, su, toz, güneş ışığı, rüzgar gibi farklı dış etkenlerin günlük yaşamda saçlara etkisini araştırdıklarını ve çözüm ürettiklerini kaydetti.
Saçlara yaz aylarında en fazla etki eden dış unsurun özellikle tatil sıralarında günün büyük bölümünün geçirildiği havuz ve deniz olduğunu belirten Sam, şunları söyledi:
“Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlar, deniz suyundaki tuz ve havuzdaki klor ile birleştiğinde saçların en büyük düşmanı oluyor. Eğer bu dönemlerde gerekli önemler alınmazsa saçlar çok kısa sürede yıpranabilir, matlaşabilir ve hiç istemeyeceğiniz kırılmalar ve dökülmeler başlayabilir. Kadınlar, saçlara uygulanan ve ‘oryal’ olarak da bilinen kimyasal maddenin zararını çok iyi bilir. Havuzdaki klor bazen bu oryalden bile daha fazla zarar verebiliyor. Klor oranı iyi ayarlanmamış bir havuzda bırakın saçlarınızı, mayonuzun rengi dahi değişebilir. Deniz, havuz keyfinin olumsuz izlerini yok etmek için içeriği özel bitki ekstratları ve oksijenle zenginleştirilen saç ürünlerinden kullanmak diğer aylara göre daha fazla önem taşıyor. Yıllar süren araştırma sonrası ortaya çıkan Revox ürünlerimiz Türkiye ve Ortadoğu dışında sahil turizminin yoğun olduğu ülkelerde de kısa sürede pazar bulmayı başardı.”
Sam, ayrıca, gün ışığının dik geldiği öğlen saatlerinde saçların mümkün olduğunca güneş ışınlarından korunması, havuz ya da denize girerken bone kullanılması, ardından bol su ile yıkanması, yıkama suyunun çok sıcak olmaması, fönden uzak durulmasının da yaz aylarında saçların bakımını kolaylaştıracağını belirtti.