Kobi Faizsiz Krediler Ne Zaman Verilecek?

Faizsiz Krediler Ne Zaman Verilecek?

05.04.2018 - 15:45 | Son Güncellenme:

Yeni bir iş yeri açmak veya mevcut işini büyütmek isteyen esnafın yüzü KOSGEB'in verdiği kredilerle gülüyor. Taksiciden elektrikçiye, konfeksiyoncudan lokantacıya çok sayıda esnafın faydalandığı krediler, vatandaşları umutlandırıyor.

Faizsiz Krediler Ne Zaman Verilecek

KOSGEB Kredileri Esnafa Can Suyu Oluyor!

Çoğu esnaf KOSGEB'den aldığı 50 bin lirayla kurduğu iş yerini yine KOSGEB'in 100 bin lira faizsiz kredisiyle büyütmeyi hedefliyor, kimisi ise açtığı elektrikçi dükkânının bankalara olan geçmişten kalan borcunu sıfırlayarak yeni bir sayfa açmayı planlıyor.

KOSGEB'in 100 bin liralık faizsiz kredisini hak eden girişimciler, ilk bir yıl geri ödeme yapmıyor ve sonraki yıl krediyi 2 yıl içinde üçer aylık eşit taksitle ödeme imkânına kavuşuyor.

Kayseri'de ticari taksisini yenilemek isteyen fakat ekonomik nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremeyen taksici Kerem Karaduman, ÖTV indirimini KOSGEB kredisiyle avantaja çevirdiğini söyledi.

KOSGEB'den aldığı 100 bin lira faizsiz krediyle ekmek teknesi olan ticari taksisini yenileyerek sıfır bir araç alacağını anlatan Karaduman, "Devletimiz ticari ÖTV indirimi de yaptı. ÖTV indiriminden de faydalanacağız, bir de bu faizsiz kredi bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Fırsatı kaçırmayalım. Taksici olduğumuz için milletin nabzını tutuyoruz, KOSGEB kredisi ve ÖTV indiriminden dolayı esnaf canlandı daha önce arabamı değiştirmeyi düşünüyordum, imkânlar el vermedi." diye konuştu.


Kaynak: Kobi-Line