Kobi Hibe Teşvik ve Krediler KOBİ’lere Cansuyu Oluyor

Hibe Teşvik ve Krediler KOBİ’lere Cansuyu Oluyor

16.05.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:

Devletin KOBİ’lere yönelik vermiş olduğu hibe, teşvik, kredi ve desteklere ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Hibe Teşvik ve Krediler KOBİ’lere Cansuyu Oluyor

Esnafın yüzünü güldüren projeler işletmelere büyük güç ve moral kaynağı oluyor. Projelerinin büyük kısmını işin ehli uzman kişi ve kuruluşlara yazdıranlar desteklerden daha etkin faydalanabiliyorlar. Bu konuda Kobi Danışmanlarının esnafa ve işletmelere sağladığı yararlar ise saymakla bitmiyor.

Devlet desteklerinden faydalanmak ve bu desteklerin neler olduğu konusunda bilgi almak için öncelikle işletmenize uygun hibe ve proje analizleri yaptırmanız gerekiyor. 4x4 proje yazdırabilmek için mali veriler, analizler, fizibilite ve hibelibite oranlarını doğru bir şekilde hazırlatmanız desteklerden bir adım önden başlamanızı sağlayacaktır.

Sektöre özel hibeler, il ve ilçeye özgün yatırımlar, piyasa araştırması, rakip analizi, iş akış şeması ve organizasyon, yatırım alanları ve istihdam, franchise veren kuruluşlar, franchise sözleşmeleri ve içerikleri bir yatırımcının işin başından itibaren titizlikle araştırıp öğrenmesi gereken konulardır. Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin %60’ı 1 yıl içinde, ayakta kalabilenlerin %50’si ise 2 yıl sonra maalesef kapanmaktadır. Ülkemizi şirket çöplüğüne dönüştürmeden bilinçli yatırım yapmak şarttır. Yabancı sermaye ve yatırımcıyı ülkemize çekebilmek için bu oranların derhal değişmesi gerekir.

Kaynak: Kobi-Line