Konut Rengin ahengi projesi için Taksim'de düğmeye basıldı

Rengin ahengi projesi için Taksim'de düğmeye basıldı

08.10.2010 - 10:08 | Son Güncellenme:

İstanbul bu proje ile renklenecek, güzelleşecek…

Rengin ahengi projesi için Taksimde düğmeye basıldı


İstanbul’da son günlerde güzel şeyler oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), “Rengin Ahengi İstanbul” projesi ile İstanbul’un geleceği için tarihi bir adım attı. İstanbul’un dört bir yanını renklerin saracağı projenin açılışı, İstanbul’un Kurtuluş Günü olan 6 Ekim’de, Taksim Meydanı’nda yağan yağmura rağmen renkli bir kutlama ile yapıldı.

İstanbul’a modern bir kent kimliği kazandırma hedefi ile başlanan Rengin Ahengi Projesi kapsamında; Bahçelievler, Çekmeköy, Esenler, Kâğıthane, Kartal, Ümraniye ve Üsküdar Belediyelerinde belirlenen 180 bina, 8 köprü ve üst geçit ile toplamda 70 bin metre kare dış cephe alanı yenilenecek. Dış cepheler boyanıp güzelleşirken, görüntü kirliliği yaratan tüm unsurlar kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda düzenlenecek. Bir sosyal sorumluluk projesi olan Rengin Ahengi Projesi ile tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye örnek olacak binalar yaratılması amaçlanıyor.

Taksim Meydanı’nda İstanbulluların meraklı bakışları altında başlayan kutlamada, ilk olarak Aslı Güngör, Behzat Gerçeker, Eflatun, Erhan Güleryüz, Gökçe, Hayko Cepkin, Hüseyin Karadayı, İlker Perhiz, Kenan Yılmaz, Kolpa (Barış), Muazzez Ersoy, Murat Evgin, Mustafa Ceceli, Oktay Bora Ertuğrul, Petek Dinçöz, Reyhan Karaca, Soner Arıca, Sümer Ezgü, The Revolvers, Umut Akyürek ve Yeşim Salkım’ın gönüllü olarak seslendirdiği Rengin Ahengi Şarkısı ve klibi gösterildi.

Taksim Meydanı’nda kurulan sahnede, renkli varillerin üzerinde boyalar ile yapılan ritim show ve açılış için özel olarak Ukrayna’dan gelen akrobasi grubunun gösterisi ise ilgiyle izlendi. Grup, 15 metre yükseklikte, renkli kumaştan iplerle akrobasi gösterilerini sergiledi.

Gösterilerin ardından Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Tülin Ersöz ve projeye katılan İlçe Belediye Başkanları sahneye geldiler ve sembolik olarak sahneye yerleştirilen evleri boyayarak çalışmalara start verdiler.

Rengin Ahengi Projesi’ndeki 7 Belediye’yi bundan sonra hummalı bir çalışma bekliyor. BOSAD üyesi firmaların üstlendiği yenileme ve düzenleme faaliyetlerinde 200’e yakın kişi çalışacak. Çalışmaların sona ermesinin ardından, sokakların ve köprülerin eski ve yeni hallerinin kamuoyu ile paylaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

DİĞER SEKTÖR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !