Konut Spor turizmi için el ele

Spor turizmi için el ele

29.07.2015 - 18:44 | Son Güncellenme:

Etik ve Becker İzmir spor turizmi için el ele verdi.

Spor turizmi için el ele

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Becker, İzmir’de spor turizmini canlandırmak, İzmir kadın basketbolunun kalitesini ve önemini arttırmak için el ele vererek çalışmalara başladı… ETİK sponsorlarından Becker’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek kadın basketbolcuların İzmir’de kamp yapabilmesi VE konaklayabilmesi adına İzmir’ e 14 bin geceleme kazandırma çalışmaları önerisini görüşmek üzere ETİK Başkanı Mehmet İşler, Becker Spor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir ve Becker Kurumsal İletişim Uzmanı Berna Kaçar, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyarette bulundular.

Haberin Devamı

14 bin geceleme İzmir'de spor turizmine katkı koyacak

ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir’deki kadın sporcuların spor kariyerine İzmir ve yurt dışında devam ettiğini ve bu anlayışın önüne geçmek için Becker’in önemli bir projeye imza attığını ifade etti. Kadın basketbolcular için İzmir’deki tesislere 14 bin geceleme kazandırılacağını söyleyen Mehmet İşler, bu projenin İzmir’in spor turizmine katkı koyacağını sözlerine ekleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Becker markası, ETİK’in önemli sponsorlarından biridir. Becker’in bu önemli sosyal sorumluluk projesini desteklemek için Sayın Valimiz’e bugün ziyarette bulunduk. İzmir’de kadın sporcularımızın yaklaşık yüzde 70’i maalesef spor eğitimlerini İzmir’de aldıktan sonra sportif faaliyetlerini İzmir dışında gerçekleştiriyorlar. Bu önemli bir kaynak ve bu kaynağı dış şehirlere ve ülkelere kaptırmamamız gerekiyor. İzmir’deki kadın sporcularımızın burada kalıp şehrin marka değerini arttırması gerekiyor. Bu anlamda, Becker’in çok güzel bir çalışması var. Kadın basketbolcularımız için İzmir’deki tesislerimize 14 bin geceleme kazandırmak için çalışmalar yapılacak. Bu projeyle birlikte, yurt içi ve yurt dışından gelecek kadın basketbolcularımız, basketbol müsabakaları için İzmir’de 14 bin geceleme yapabilecek şekilde tesislerde kamp yapacaklar.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra şehir gezerek İzmir’in marka değerinin arttırmakla kalmayıp, İzmir’in spor turizmine de katkı koyacaklar. Böylece, İzmir kadın basketbolunun da değeri üst sıralara tırmanmaya başlayacak. Bu anlamda Sayın Valimiz Mustafa Toprak’tan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurum ve kuruluşlardan destek almak için kendisine ziyarette bulunduk. Sayın Valimizin toplum, genç kızlarımız ve kadınlarımız adına ve kadının öneminin çok değerli olduğu İzmir’de bu projeyi hayata geçirmek için destek olmanın kendisi adına büyük bir gurur oluşturacağını, bundan sonra ETİK ve Becker’e her daim bu tip sosyal sorumluluk projelerinde destek vereceği noktasında söz aldık. Kendisine ETİK ve Becker ailesi olarak minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

'İzmir'i kadın basketbolunun başkenti yapmak istiyoruz'

Becker Spor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir ise İzmir’i kadın basketbolunun başkenti yapmak istediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Bugün, bir sporcuyu Avrupa ülkesine götürmek istiyorsanız geceliği yaklaşık 300 dolara mal oluyor. İşte biz, bu katma değeri turizmde kazandırmak istiyoruz. Bu noktada İzmir’in tanıtımı için de ETİK ‘le beraber çalışıyoruz. Ayrıca biz, İzmir’i kadın basketbolunun başkenti yapmak istiyoruz. Böylece kadın basketbolunun alt ve üst yapısı İzmir’de olacak. Çünkü, kadın basketbolunun çıkış noktası İzmir’dir, Mersin ya da İstanbul değildir. İzmir şehri kadın basketbolcusuyla süper ligde takımı olmadan yaşayamaz. Ayrıca ileriki planlarımızda NBA Koçlarıyla İzmir’de konferans düzenleyeceğiz. Desteklerinden ötürü Sayın Valimize ve ETİK Başkanı Mehmet İşler’ e teşekkürlerimi sunuyorum”