Kültür Sanat 10 Kasım'da “Görünürlük Projesi 8”i kaçırmayın!

10 Kasım'da “Görünürlük Projesi 8”i kaçırmayın!

09.11.2012 - 12:02 | Son Güncellenme:

“Görünürlük Projesi 8”; muhteşem performansların sergilendiği açılışının ardından yine güçlü programıyla 10 Kasım 2012, Cumartesi günü sanatseverleri bir araya getiriyor.

10 Kasımda  “Görünürlük Projesi 8”i kaçırmayın

Kasım ayı boyunca her Cumartesi günü Galata’da devam edecek etkinliklerin 2. haftası, saat 14:00’te “Zamanın Pası” ile başlayacak. Program; “Kamusal Alanda Oyun(cak)”, “İkiz (Çevrimiçi)”, “Galata’da Bir Yer”, “Alternatif Sanatsal Muhalefet Biçimleri Üzerine Düşünmek...” ve “Zifiri Karanlıkta ‘MEKTEP’” performansları ile devam edecek.

Haberin Devamı

Galata’nın güncel kültürel dokusuna dair bir hikâye kurgulamayı, mahalle esnafı, halk ile sanatçıları bir araya getirmeyi hedefleyen “Görünürlük Projesi 8”; 2. haftasına, 10 Kasım 2012, Cumartesi günü saat 14:00’te konsepti Aydın Teker tarafından belirlenen, maskelerini Anna Teliere’nin tasarladığı “Zamanın Pası” adlı performans ile başlayacak. Galata; Gizem Pilavcı’nın “Kamusal Alanda Oyun(cak)” adlı yerleştirmesi, Genco Gülan’ın yönettiği “İkiz (Çevrimiçi)”, Melih Kıraç’ın tasarlayıp gerçekleştirdiği “Galata’da Bir Yer” performanslarıyla daha da renklenecek.

Gösterilerin yanı sıra sunumların da unutulmadığı “Görünürlük Projesi 8”de; Zeynep Günsür, GalataPerform’da “Alternatif Sanatsal Muhalefet Biçimleri Üzerine Düşünmek...” üzerine bir konuşma yapacak ve 10 Kasım 2012, Cumartesi günü etkinlikleri Nuri Kaya’nın yönettiği fuhuş olgusuna zifiri karanlıkta göz atan, “Zifiri Karanlıkta ‘MEKTEP’” ile sona erecek.

Haberin Devamı

Her yıl sanatseverlerden yoğun ilgi gören ve bu yıl “Kamusal Alanda Sanat” kavramına odaklanan “Görünürlük Projesi 8”in sanat yönetmenliğini Şule Ateş üstleniyor. Sanat ile kamusal alan arasındaki etkileşim üzerine dayalı olan program; sanat üzerinden yerel yaşamları, tarihi, değerleri, sıkıntıları, ‘görünür’ hale getirerek bu kavram üzerine düşünmeyi hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Galata Perform tarafından düzenlenen, Galata’nın güncel kültürel dokusuna dair bir hikâye kurgulamayı hedefleyen “Görünürlük Projesi 8”; 17 ve 24 Kasım Cumartesi günleri bütün sanatseverleri bir araya gelmeye davet ediyor.