Kültür Sanat "40'ında 40 Kadın'ın Doğum Günü"

"40'ında 40 Kadın'ın Doğum Günü"

08.03.2011 - 12:06 | Son Güncellenme:

Tuluhan Tekelioğlu’nun “40’ında 40 kadın” belgeseli A.Ç.E.V ve T.O.B.B Kadın Girişim Kurulu desteği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 81 ildeki kırk bin kadınla aynı gün ve saatte buluşmaya hazırlanıyor.

40ında 40 Kadının Doğum Günü

Farklı kesimlerden, farklı şehirlerde bir araya gelerek, hep birlikte belgeseli seyredecek olan binlerce kadının sesine ve bir kadın platformuna dönüşen “ 40’ında 40 kadın” belgeseli aynı gün Digitürk İz TV kanalında da gösteriliyor olacak. “ 40’ında 40 kadın” kitabının imza günü ve sergisi ise Tepe Nautilus AVM’de…

Haberin Devamı

Deneyimli gazeteci ve televizyoncu Tuluhan Tekelioğlu’nun “40’ında 40 kadın” belgeseli ve Turkuvaz yayınlarından çıkan kitabı her yaştan, her kesimden kadını bir araya getiren bir platforma dönüşüyor. İlk bakışta bambaşka hayatlar süren, çocuklu-çocuksuz, evli, bekar, boşanmış, farklı farklı kesimlerden gelen, farklı sorunları olan, ama sanılanın aksine, aynı ortak duyguyu yaşayan kırk yaşındaki 40 kadının hikayelerinden kesitler sunan “ 40’ında 40 kadın” 8 Mart Dünya Kadınlar gününde 81 ildeki binlerce kadınla aynı gün ve saatte buluşmaya hazırlanıyor.

A.Ç.E.V ve T.O.B.B Kadın Girişim Kurulu desteği ile düzenlenen projenin ilk ayağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 81 ilde aynı anda düzenlenen film gösterimi olacak. Gerek belgeselin gösterimi, gerekse kitabın çıkışının ardından davet aldığı bir çok konferansta; kadınlara bir şeylerin farkına varmak ve karar almak için hiçbir yaş geç değildir çağrısında bulunan Tekelioğlu, projenin büyüyerek bir kadın platformuna dönüşüyor olması ile ilgili olarak “Kimseden çekinmeden, sadece kendileri olarak, sadece evlerinin değil, kalplerinin de kapılarını açarak belgesele hayat veren 40 kadına ve onları anlayan ve sahiplenen tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Ben projeyi sadece başlattım gerisi kartopunun yuvarlanarak büyümesi gibi kendiliğinden oluştu” dedi.

Haberin Devamı

“40’ında 40 kadın” belgeselini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Digitürk İZ TV kanalında da izlemek mümkün.

07 - 21 Mart tarihlerinde Tepe Nautilus AVM’de düzenlenen serginin, imza günü ise 8 Mart’ta gerçekleşiyor olacak.

Film gösterim saatleri ve yerleri için:
www.tobb.org.tr ve www.acev.org