Kültür Sanat Ana kuzusunun cinsellik komedisi

Ana kuzusunun cinsellik komedisi

17.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ana kuzusunun cinsellik komedisi

Ana kuzusunun cinsellik komedisi

BİR tatlı huzur almaya geldik biz sinemadan... Ah sinemadan! Bu güfteyle bir Nihavend şarkı söyleyenlerdenseniz durmayın "Nihavend Mucize"yi izlemeye gidin.
Geçen sezonda, Denzel Washington, John Travolta, geçmişte daha birçok oyuncu melek olup yeryüzüne indiler. Türkan Şoray onlardan daha uygun düşüyor melek rolüne. Yalnız, fani dünya zevkleriyle özlem giderdikten sonra gökyüzüne geri dönüşü zor oluyor. Etli butlu bir meleğin uçuvermesi pek kolay değil! Özenli görüntü yönetimi, dinamik kurgusu başta olmak üzere iyi bir tekniğe sahip olan filmde tek `sırıtan' plan Suzan'ın uçuşu!
"Nihavend Mucize", Odipus kompleksi üzerine bir komedi. Baştan sonra `gag'lere dayalı. Haluk Bilginer'in üstün performansı ve Türkan Şoray ile Lale Mansur'un cinsel çekicilikleri sayesinde güldürmeyi beceren bir film. Hoş ve boş filmlerden bir farkı var ama: Hala sinemada cinselliği benimseyememiş olduğumuzu vurguluyor!
Cinselliği konu alan ya da cinselliğe yer verilen filmleri ya çok merak edip aşırı ilgi gösteriyoruz ya da çok tepki gösterip ahlakçı kesiliyoruz. "Nihavend Mucize" her iki tavra da maruz kalacak gibi.
Filmin mekan ve kostüm tasarımı da pek stilize. Beykoz Konakları, Hyatt Regency Oteli, Türkan Şoray'ın durmadan değişen abartılı giysileri, Lale Mansur'un sofistike işkadını yapaylığı, Beyaz'ın şirin Mickey Rourke tipi tümüyle gerçek dışı bir atmosfer yaratıyor. Film bu tarzıyla, televizyonu işgal eden yerli dizilerden birinin pilot filmini andırıyor.
"Nihavend Mucize" - Yönetmen: Atıf Yılmaz / Görüntü: Erdal Kahraman / Senaryo: Zeynep Avcı / Müzik: Erhan Şakar, Server Acim / Oyuncular: Haluk Bilginer (Erol), Türkan Şoray (Suzan), Lale Mansur (Lale), Beyazıt Öztürk (), Şükran Güngör ().