Kültür Sanat ‘Ardında bıraktığı miras tartışılmaz’

‘Ardında bıraktığı miras tartışılmaz’

10.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tiyatronun usta oyuncusu Rasim Öztekin (62) kalp krizi sonucu önceki gün yaşamını yitirdi. En son TRT 1’de ekrana gelen ‘Seksenler’ dizisinde rol alan Öztekin için sanat ve siyaset dünyasından birçok isim mesaj yayımladı.

‘Ardında bıraktığı miras tartışılmaz’

Şevket Çoruh (Rasim Öztekin, Hasan Efendi’nin kavuğunu geçen yıl Şevket Çoruh’a devretmişti): Tiyatromuz samimi, sahici ve etkileyici bir ustasını yitirdi. Ardında bıraktığı miras tartışılmaz. Ömrüm yettiğince hatırasına layık olmaya çalışacağım.

Birol Güven (Seksenler dizisinin yapımcısı ve senaristi): Rasim Öztekin yaşarken de arkasından iyi konuşulan çok özel bir insandı. Ülkemizin ortak bir değeriydi. Benim için de ailece çok yakın görüştüğüm, çocuklarımın elinde büyüdüğü bir dosttu. İyi günde kötü günde hep yanımdaydı. Onunla bundan sonra çalışmayıp, gezecektik. Gidilecek bir restoran listesi vardı elimizde. Hiçbirini gerçekleştiremedik.

Nilgün Belgün: Hepimizin dostuydu. Çok erken yaşta kaybettik. Herkes için çok acı oldu. Türk tiyatrosunda hem kişiliğiyle hem de oyunculuğuyla çok özel bir isimdi.

Demet Akbağ: Ne çok sevinç, ne çok anı, ne çok hüzün... Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım, çok üzgünüm... Yıllar geçti beraber. Yapmadığımız iş kalmadı, çocuk oyunları, televizyon çekimleri, gece şovları, tiyatro oyunları... Çok üzgünüm, inanamıyorum.

Melek Baykal: Haberi aldığımdan beri çok üzgünüm. İlk rahatsızlık haberinden sonra umut içinde bekliyordum, daha çok gençti. Sanat camiası ve sevenleri için herkes için kaybı çok acı. Hem camiada hem ekranda çok sevilen bir isimdi.

Cem Yılmaz: Rasim ağabeyimizin mekânı cennet olsun. Başımız sağ olsun.

Yılmaz Erdoğan: Tiyatroya gözümü açtığım gün tanıdığım, hep hayran olduğum, hep çok sevdiğim Rasim ağabeyi sonsuzluğa uğurladık. Çok üzgünüm.

Cumhurbaşkanı kızını aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rasim Öztekin’in kızı Pelin Öztekin’i arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, Öztekin’in başarılı oyunculuğu ve saygın kişiliğiyle toplumun sevgisini kazandığını belirtti. Erdoğan yayımladığı mesajda ise, “Ülkemizin değerli sanatçılarından Rasim Öztekin’in vefatından derin üzüntü duydum” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter’da yaptığı açıklamada, “Hayat verdiği karakterlerle kendine hayran bırakan usta sanatçı Rasim Öztekin’in vefatından dolayı derin üzüntü duydum” ifadesini kullandı.

‘Rasim deyince akla Komiser Columbo gelir’

Galatasaray Lisesi’nin yıllığında Rasim Öztekin’i arkadaşları bu cümleyle özetledi... İşte yıllıktaki cümleler:

“Rasim deyince akla Komiser Columbo gelir. Taklit kabiliyetiyle kendini Columbo kılığına sokar. Sınıfta en sevilen arkadaştır. Sporcu yönü çok gelişmiştir. Basket ve futbolda kendini gösterir. ‘Dilo Dilo Yaylalar’ şarkısını söyler. Hayatı boyunca böyle olmasını diler ve başarılar temenni ederiz.”