Kültür Sanat Aslı Özok’un eserine büyük ilgi

Aslı Özok’un eserine büyük ilgi

11.05.2021 - 17:37 | Son Güncellenme:

Aslı Özok’un Artam Antik A.Ş.’nin düzenlediği müzayedede yer alan “İstanbul (2008)” isimli eseri, 5 bin liralık açılış fiyatı ile başlayan açık artırmada 44 kez fiyatı artırılarak 220 bin liraya alıcı buldu.

Aslı Özok’un eserine büyük ilgi

İyilik İçin Sanat Derneği’nin 4 yıldır devam eden Pasajda Bir Yıl projesinde de koordinatörlük görevi üstlenen uluslararası sanatçı Aslı Özok, Artam Antik A.Ş.’nin 2 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirdiği 361. müzayedesinde “İstanbul (2008)” adlı eserini satışa sundu. İlk sahipleri tarafından 300 adet eserin satışa sunulduğu müzayedede, Türk sanatçı Aslı Özok imzalı resim Türkiye’de ilk defa kendi içinde 44 kez fiyatı artarak 220 bin lira gibi rekor bir fiyatla yeni sahibi ile buluştu.

Haberin Devamı

Son 4 yılda çok ciddi bir çıkış yakalayan Özok’un eserleri yurt dışında hem müzayedelerde hem de marketlerde 50 bin ile 80 bin sterlin arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor. Londra’da yaşayan ve burada atölyesi bulunan uluslararası sanatçının New York ve Paris gibi sanat piyasasının değerli lokasyonlarında satılan eserleri, dünyanın en önemli koleksiyonerleri tarafından ilgi ile takip ediliyor ve koleksiyonlarında yer alıyor.