Kültür Sanat Bakan Ersoy sergileri gezdi

Bakan Ersoy sergileri gezdi

31.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Yeniden Çağdaş Sanat Sergisi’nin açılışına katıldı.

Bakan Ersoy sergileri gezdi

Açılışa Bakan Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz,  Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören de katıldı.

Haberin Devamı

‘Marka olacağız’

Bakan Ersoy daha sonra, yürüyerek Gezi Parkı içinde bulunan sergiyi de ziyaret etti. Ersoy, Taksim Maksim Sofitel Otel’deki Dönüşüm Sergisi, Bernard Pras Sergisi ile Taksim Camii’ndeki Mirasın İzinde sergilerini de gezdi.

Açılışların ardından değerlendirmede bulunan Bakan Ersoy,  AKM’nin yeniden açılmasıyla birlikte Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni de başlattıklarını hatırlattı. Ersoy, “Artık her sonbaharda ve ilkbaharda gerçekleşecek. Şu anda bu 17  günlük süreçte 1000’den fazla sanatçının katılımıyla 64 ayrı noktada yüzlerce etkinlik gerçekleştiriliyor. İnşallah kültür ve sanat konusunda çok iyi marka olacağız” dedi. 

Bakan Ersoy sergileri gezdi

Kültür Yolu’nda 42 farklı sergi

Küratörlüğünü Haldun Dostoğlu’nun üstlendiği AKM Yeniden Çağdaş Sanat  Sergisi, Beyoğlu çevresindeki galeriler tarafından temsil edilen genç sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. Sergide, 16 sanatçının 29 eseri  sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Küratörlüğünü Ali Akay’ın yaptığı Kartografya Yaya Sergisi ile küratörlüğünü Erdem Akan’ın yaptığı Beyoğlu Işık Sergisi ise Gezi Parkı’nda düzenleniyor.

Taksim Maksim Sofitel Otel’de açılan Dönüşüm sergisi ve Fransız sanatçı Bernard Pras’ın Pierre Auguste Renoir’in La Grenouilliere eserini  yorumladığı Recycle Enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ayça Okay küratörlüğündeki Dönüşüm sergisi de çeşitliliğe ve çok sesliliğe ev sahipliği yapan Beyoğlu’nun kendi içindeki uyumunu ve birbirinden  uyumsuz hazır nesnelerden oluşan yapıtları izleyici ile buluşturuyor.

Taksim Camii Kültür Merkezi’ndeki “Mirasın İzinde” sergileri de  sanatseverlerle buluştu. Hat, tezhip, minyatür, kalemişi, ebru, çini ve seramik  gibi geleneksel sanatlardan oluşan Selçuklu Dönemi eserlerinin 29 sanatçı  tarafından yorumlandığı sergide, 74 eser bulunuyor.

Monet&Friends Dijital Sergisi ise Galataport O2 Binası’nda açıldı.  Grande Experiences küratörlüğündeki sergi, Monet’nin yanı sıra Pisarro, Renoir, Cezanne gibi ressamların nefes kesen fırça darbelerini ziyaretçilere Debussy,  Tchaikovsky, Ravel ve Offenbach gibi bestecilerin eserleriyle eş zamanlı olarak sunuyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında kültür yolu duraklarında 42 farklı sergi yer alıyor.