Kültür SanatBakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkez'i Cumhuriyet Müzesi'nde ağırladı

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkez'i Cumhuriyet Müzesi'nde ağırladı

11.05.2026 - 15:17 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez'i Cumhuriyet Müzesi'nde ağırladı.

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkezi Cumhuriyet Müzesinde ağırladı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan ve uzun yıllar II. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Binası olarak hizmet veren tarihi yapıyı, Yargıtay Başkanı Kerkez'e gezdirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkezi Cumhuriyet Müzesinde ağırladı

Cumhuriyet dönemine ait çok sayıda belge, fotoğraf, eşya ve tarihi eserin yer aldığı müzede gerçekleştirilen ziyarette, Türkiye'nin kültürel mirasının korunması, tarih bilincinin gelecek nesillere aktarılması ve milli hafızayı yaşatan mekanların önemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Googleüzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkezi Cumhuriyet Müzesinde ağırladı

Cumhuriyet'in ilk yıllarına tanıklık eden salonları gezen Bakan Ersoy ve Yargıtay Başkanı Kerkez, müzede yürütülen koruma ve sergileme çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkezi Cumhuriyet Müzesinde ağırladı

"ZİYARETTE, ORTAK DEĞERLERİMİZ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK"

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ziyaretin ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin hafızasında özel bir yere sahip olan ve II. TBMM Binası olarak millet iradesine ev sahipliği yapan Cumhuriyet Müzemizde Yargıtay Başkanımız Sayın Ömer Kerkez'i ağırladık. Tarihimize tanıklık eden bu anlamlı mekanda gerçekleşen ziyarette, ortak değerlerimiz ve kültürel mirasımız üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için Yargıtay Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Bakan Ersoy, Yargıtay Başkanı Kerkezi Cumhuriyet Müzesinde ağırladı

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler