Kültür Sanat Barış Atay'ın ilk filmi 'Eksik'sizdi!

Barış Atay'ın ilk filmi 'Eksik'sizdi!

22.04.2015 - 15:29 | Son Güncellenme:

İlk yönetmenlik tecrübesini bu hafta vizyona giren 'Eksik' ile yapan Barış Atay, hem oyunculuğuyla hem de yönetmenliğiyle izleyiciden tam puan aldı.

Barış Atayın ilk filmi Eksiksizdi

12 Eylül'den günümüze uzanan bir hikayenin konu alındığı filimde birbirinden ayrı yaşamak zorunda kalan biri engelli iki kardeşin yaşamı anlatılıyor.

Film, 12 Eylül ile başlamış olmasına rağman propagandist bir yapıdan uzak, bir mesaj kaygısı yok ancak o dönemi yaşamış veya bilen herkesin içinden bir şeyler bulabileceği bir öyküye sahip.

Barış Atayın ilk filmi Eksiksizdi

Oyuncuların ve tüm film ekibinin samimiyeti ve dayanışması filmin havasına çok büyük katkılar sağlamış. Yaşanan herşey bir pencereden izlenen hayatlar kadar doğal anlatılıyor. Bu durumda büyük acıtasyonlara da ihtiyaç kalmamış. (Ki zaten filmin tek bir anında da buna yer verilmemiş)

FİLMİN EN DİKKAT ÇEKEN İSMİNLERİNDEN BİRİ DE ÖZGÜR
Siyasi duruşunu az çok bildiğimiz Barış Atay'ın filmde kendi kimliğinin tam tersi bi karakteri oynaması ona da izleyicelere oldukça cazip gelmiş. Oyunculuğuyla adından hayli söz ettirecek diğer isim de Özgür Emre Yıldırım (Devrim). Engelli kardeşi oynayan Özgür Emre Yıldırım inanılmaz bir yetenek sergiliyor. (Film sonrası yapılan söyleşide oyunculuğundaki başarıdan bahsedilen Özgür Emre Yıldırım, kendi oyunculuğunu hiç beğenmediğini ve daha çok geliştirmesi gerektiğini söyledi)
Barış Atayın ilk filmi Eksiksizdi

Neticede popüler kültürden uzak, aşırılıklara yer vermemiş, ilk film tecrübesizliği anlaşılmayacak kadar sıcak bir film olmuş. Karşı komşunun başından geçenleri görür gibi izleyeceğiniz Eksik gidilip görülüp alkışlanması gereken bir film. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık.

Elif Hande Güney
PembeNar.Com Özel