Kültür Sanat Bilim Kurgu Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En İyi, En Heyecanlı, Sürükleyici Bilim Kurgu Filmleri Listesi

Bilim Kurgu Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En İyi, En Heyecanlı, Sürükleyici Bilim Kurgu Filmleri Listesi

03.01.2024 - 16:33 | Son Güncellenme:

Zaman yolculuğu, uzay, farklı gezegen veya uzak ve yakın gelecek ile ilgili konuları ele alan bilim kurgu filmlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilim kurgu filmlerinin görselleri de giderek daha kaliteli olmaya başladı. Dünya üzerinde belki de bilim kurgu alanında binlerce film bulunuyor. Birbirinden farklı konuları ile dünya listelerine adını yazdıran bu filmler günümüzde de izlenmeye devam ediyor. En iyi ve en güzel bilim kurgu film önerileri için “Bilim Kurgu Filmleri 2024” içeriğimize detaylı göz atabilirsiniz.

Bilim Kurgu Filmleri 2024 - Gelmiş Geçmiş En İyi, En Heyecanlı, Sürükleyici Bilim Kurgu Filmleri Listesi

En sevilen türler arasında yer alan bilim kurgu filmleri konusu ve görselleri ile adeta kendisine hayran bırakıyor. Zamanda yolculuk, insanüstü varlıklar, dünyanın sonu, uzay yolculuğu gibi konularla karşımıza çıkan bilim kurgu filmleri hiç şüphesiz son dönemlerde en çok izlenen film türleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Yıldızlararası

Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın yer aldığı Yıldızlararası filminin başrolünde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine bulunuyor. Filmde bir grup  astronotun bir solucan deliğinden geçerek insanların yaşayabileceği yeni bir yer arayışı ele alınıyor. Çünkü dünya artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı tehlikededir.

Matrix Serisi

Toplam 4 filmi bulunan Matrix serisi sanal bir dünyada geçer. Yönetmen koltuğunda Wachowski Kardeşler'in oturduğu filmin başrolünde ise Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving gibi isimler yer alıyor. Yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson veya Neo geceleri Matrix araştırması yaparak günlerini geçirmektedir. Trinity ile tanışan Neo yaşamakta olduğu dünyanın gerçekte sadece beyninde gerçekleşmekte olan bir simülasyon olduğunu öğrenir ve bu durumdan çıkmak için Morpheus'un önderliğindeki bir ekibe katılır.

Haberin Devamı

Bird Box

İnsanları delirten garip bir kötülük dünyayı ele geçirmiştir. Yönetmenliğini Susanne Bier'ın üstlendiği Bir Box’un başrolünde Sandra Bullock yer almaktadır. Malorie adlı bir kadın ile iki çocuğun doğaüstü yaratıklara karşı verdiği yaşam savaşımını konu almaktadır.

Kabuktaki Hayalet

Rupert Sanders tarafından yönetilen Kabuktaki Hayalet filminin oyuncu kadrosunda Scarlett Johansson, Takeshi Kitano, Michael Pitt, Pilou Asbæk ve Juliette Binoche yer almaktadır. Geçmişine dair hiçbir şeyi hatırlamayan bir binbaşının tek bildiği ameliyat masasında uyandığı ver hiçbir şeyi hatırlamadığıdır. Dünyanın en tehlikeli suçlarını durdurması için binbaşıya nsan türünün ilk örneği olması adına yepyeni bir vücut yapılır. Ancak binbaşı kendisine yalan söylendiğini anlar.

Marslı

Başrolde Matt Damon’ın yer aldığı filmde, ekip arkadaşları tarafından öldü sanılıp Mars’ta tek başına bırakılan astronotun kendine yeni bir dünya yaratması ve hayatta kalma çabası anlatılıyor. Sürpriz sonlu film, izleyenlere hem görsel hem de kurgusal şölen sunuyor.

Inception

Haberin Devamı

Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın yer aldığı filmde başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio olmak üzere, Marion Cotillard Joseph Gordon-Levitt Ellen Page Cillian Murphy Ken Watanabe Tom Hardy yer almaktadır. Filminde Dom Cobb karakteri çok yetenekli bir hırsızdır. Bu karakter zihnin rüya görme anlarında en savunmasız olduğu için, bilinçaltının derinliklerindeki sırları ortaya çıkarmak ve o sırları çalmak karakterin uzmanlık alanıdır. Dom Cobb’un bu mahareti sayesinde kurumsal casusluğun yeni dünyasında aranan bir oyuncu olmasını sağlamıştır.

Dune: Çöl Gezegeni

Denis Villeneuve’ın yönettiği, başrollerini Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård paylaştığı Dune Amerikan Bilimkurgu filmidir. Dune: Çöl Gezegeni”, efsanevi ve duygu dolu kahraman Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. Doğuştan yetenekli bir genç harika bir kaderin ötesinde ile dünyaya gelmiştir ancak ailesinin ve ülkesinin geleceği için evrenin en tehlikeli yerine yolculuk etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

PK

Rajkumar Hirani'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almaktadır. Başka bir gezegenden gelen bir yabancının tanrıyı bulma çabasını konu edinen film şehirde yabancı olarak gezinen ve sorular soran PK’nin yaşadıklarını ele alır.

Adalet Birliği

Superman'in fedakarlıklarından ilham alan Batman'in insanlığa olan inancı toparlanmıştır. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin büyüklüğü karşısında kendilerini süper güçlü bir takım toplamak için çok kısa bir süreleri kalmış bir halde bulurlar. Ancak bu süper kahraman ekibi dünyayı kurtarmak için yeterli olacak mıdır? Batman, Superman, Wonder Woman, Flash ve Aquaman gibi DC evreninin süper "yıldızlarını" bir araya getiren filmin yönetmen koltuğunda, çizgi uyarlamalar konusunda uzman kabul edebileceğimiz Zack Snyder oturuyor.

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı konusu; filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır. Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford'un boy göstereceği filmin kadrosunda Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista'yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor.

Haberin Devamı

Stowaway (Kaçak Yolcu)

Mars’a giden bir grup insanın yaşadıklarını ele alan filmde uzay gemisinde Dünya’dan yeterince uzaklaştığında gemide kaçak bir yolcu olduğu keşfedilir. Uzay gemisinde yaşanan bazı aksaklıklar ekibin yaşam kaynaklarında azalmaya neden olur. Kaynakları düşünen grubun kaçak yolcu hakkında bir karar vermesi gerekir. Mürettebattakiler oybirliği ile bir karar verseler de uzay gemisindeki tıbbi araştırmacı onların kararına karşı çıkar ve bu durum beklenmeyen olayları beraberinde getirir. Yönetmen koltuğunda Joe Penna’nın oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim yer alıyor.