Kültür Sanat Borçka’da her yer ‘sahne’

Borçka’da her yer ‘sahne’

15.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Artvin’in Borçka Belediyesi tarafından organize edilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması başladı.

Borçka’da her yer ‘sahne’

22 Mayıs’a kadar devam edecek etkinlikte 10 farklı ülkeden gelen 60 tiyatro sanatçısı hafta boyunca “Bir Kadın Uyanıyor”, “Kısaca Clara”, “Hop Hop”,” Şatonun Altında”, “Meddah” gibi yerli ve yabancı 25 farklı tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturacak. Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması, ilçeye sahne tozunu getirirken ilçede bir tiyatro sahnesinin ya da sinema salonun olmaması durumu bir parça Aziz Nesin öykülerine eviriyor. İlçede tiyatro ve sinema salonun olmaması nedeniyle oyunların bazıları okulların salonlarında bazıları ise cadde, sokak, park ve meydanlarda açık havada sahnelenecek. Böylece Borçka’nın kendisi bir sahneye dönüşecek. Etkinlikte tiyatro oyunlarının yanı sıra söyleşi ve tiyatro atölyeleri de yapılacak.

Haberin Devamı

İlk uluslararası festival

Etkinlik ile ilgili konuşan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Amacımız tiyatro salonu, sinema salonu olmayan bir ilçede uluslararası düzeyde bir çalışma yapmak. Bu vesileyle Borçka’ya belki bir kültür merkezi kazandırabiliriz. Tüm hevesimiz bu yönde. İlçemize bir kültür merkezi kazandırırsak belki Borçka’nın çevresi değişir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ bu hayat damarını daha canlı tutacağız, Borçka’yı da biraz canlandırmış olacağız” açıklamalarında bulundu. İlçedeki tiyatro gösterimlerinde sahne alacak tamamı öğrencilerden oluşan Borçka Belediyesi Tiyatro Topluluğu’na eğitmenlik yapan Ayşegül Çaylı her yeri kendilerine sahne yaptıklarını şu sözlerle anlattı: “Borçka’da ilk defa düzenlenecek uluslararası bir festivalde biz de William Shakespeare’in ‘Romeo ve Juliet’ oyununu sahneleyeceğiz. Çok heyecanlıyız. Mutluyuz. İlçede tiyatro salonu olmadığı için bulduğumuz her yerde çalıştık. Belediyede çalıştık, odada çalıştık, okulların salonunda çalıştık. Bir şekilde istekli olunca koşulları son derece zorluyoruz.”

Haberin Devamı

22 Mayıs’ta sona erecek olan Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’ndaki tüm etkinlikler ücretsiz.