Kültür Sanat Çağdaş sanata yeni park yeri

Çağdaş sanata yeni park yeri

03.03.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çağdaş performans sanatları için "Garajistanbul" adlı yeni bir gösteri merkezi kuruldu. Beyoğlu’nda, Galatasaray Garajı’nın altında 600 metrekare büyüklüğünde ve 6 metre yüksekliğindeki bir otoparkta kurulan "Garajistanbul" hayata geçiriliyor

Çağdaş sanata yeni park yeri

Dünya standartlarında bir performans mekanı ihtiyacını karşılama, dünyadaki çağdaş dans, tiyatro, müzik gruplarını İstanbul’da oluşacak platformun içinde görebilme, İstanbul’da yaşayan çağdaş tiyatro ve dans gruplarının süreklilik sorununu çözmeyi amaçlayan "Garajistanbul", ilk olarak, şimdiye kadar açtığı tüm tiyatrolar kitaplara geçen Peter Brook ile Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında tiyatro yönetmenlerinin katılacağı bir atölye gerçekleştirecek.

"Garajistanbul"da, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 5. Sokak Tiyatrosu’nun sergileyeceği "3, 2, 1" adlı proje 1 Haziran’da prömiyer yapacak. Kadına şiddet temalı projeyi tasarlayan ve yöneten Mustafa Avkıran.

"Garajistanbul", Eylül-Haziran ayları arasında dans, tiyatro, müzik, moda, sinema, çizgi roman, edebiyat, mimarlık gibi farklı disiplinlerde birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Eylül 2006 ve Ocak 2007 arasındaki programı tamamlanan "Garajistanbul", ilk 4 ay boyunca "%100 Yerli" başlığı altında sadece yerli prodüksiyonlara yer verecek.

Yazarlar