Kültür Sanat 'Cennet' bahara kaldı

'Cennet' bahara kaldı

31.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yönetmen Biray Dalkıran’ın ikinci filmi "Cennet"in gösterim tarihinin, İngiltere’den gelecek efektlerin gecikmesi sebebiyle ertelendiği bildirildi.

Cennet bahara kaldı

Film Konsept Yapım ve Danışmanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, filmin yönetmeni ve yapımcısı Biray Dalkıran ile filmin dağıtımcısı 35 Milim Yapım ve Dağıtım arasında yapılan görüşmeler sonucu, 4 Ocak 2008’de sinemaseverlerle buluşması beklenen filmin 11 Nisan 2008 tarihinde vizyona girmesi kararlaştırıldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Zeynep Pabuççuoğlu, Fahriye Evcen, Şendoğan Öksüz, Aytaç Ağırlar, Tülay Bekret, Cüneyt Sayıl ve Mehmet Birkiye yer alıyor.

Filmin konusu özetle şöyle:

"Can, 29 yaşında atipik psikoz ve zeka düzeyindeki düşüklüğe rağmen büyük hayal gücüne sahip bir kişidir. 7 yaşında, annesi öldüğü zaman, yaşadığı travma sonucu onun hayaliyle yaşamaya başlamış ve annesi dışında kimseyle iletişime giremediği bir çocukluk geçirmiş; bu yüzden kendine ait bir cennet yaratmıştır. Filmin kahramanı, bir gün, cennetinde tek başına olmadığını, güzel bir kızın da kendisine eşlik ettiğini fark eder."