Kültür Sanat Cennette Bir Gün dergi kapağı oldu

Cennette Bir Gün dergi kapağı oldu

04.06.2020 - 11:38 | Son Güncellenme:

100’üncü yaşında dergi kapağını her ay ünlü bir isme emanet eden Yeşilay’ın Haziran kapağını, sanatçı Ahmet Güneştekin tasarladı. Kişisel bir sanat dili olan ünlü sanatçının “Hafıza Odası” başlıklı sergisi kapsamında sanatseverlerle buluşan ‘Cennette Bir Gün’ adlı eseri, Yeşilay Dergisi’nin Haziran ayı kapağı olarak tasarlandı. Renklerin altına sakladığı duygularla bugünü, geleceğe taşımayı hedefleyen Güneştekin’in çok beğenilen eseri, bin 37’nci sayıyı geride bırakan Yeşilay Dergisi’nin arşivine eklenmiş oldu.

Cennette Bir Gün dergi kapağı oldu

Uzun yıllar boyunca Türkiye’yi il il dolaşarak, çeşitli tarihi mekânlarda sergiler açan ve çocuklar için resim atölyeleri yapan Ahmet Güneştekin, “Hepimizin sağlığı ve geleceği için iyi ve sağlıklı bir yaşam mücadelesi veren ve Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar ulaşan Yeşilay, çalışmalarıyla beni her zaman etkilemiştir. Ben de iyi ve sağlıklı bir yaşam için sanatın olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Yeşilay Dergisi vesilesiyle bu özel sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelmekten gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

 

Bu yıl boyunca, her ay kapağını alanında ünlü bir isme emanet edecek olan Yeşilay Dergisi, Haziran sayısında sağlık, yaşam, spor, kültür ve sanat içeriklerine ek olarak koronavirüs salgınına ilişkin pek çok dikkat çekici bilgi de sunuyor. Derginin, Ahmet Güneştekin’in kapağını tasarladığı bin 37’nci sayısına tüm büyük market ve kitabevlerinden, yesilaymarket.com ve Turkcell Dergilik’ten de ulaşılabiliyor.