Kültür Sanat Dans Kamera İstanbul başlıyor!

Dans Kamera İstanbul başlıyor!

19.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk Dans filmleri festivali ve yarışması 26 Nisan’da The Cost Of Living filmi ile Fransız Kültür Merkezi’nde başlıyor

Dans Kamera İstanbul başlıyor

Dance Camera İstanbul son yıllarda Türkiye’de gelişmekte olan modern dans ve sinema alanlarında yeni bir kulvar açmak ve bu iki alanın aynı yolda yürümesini sağlamak için ilk adımlarını atıyor. Dansçıları ve sinemacıları aynı alanda biraraya getirmek için yola çıkan Dans Kamera İstanbul Nisan ayının son haftasında İstanbul Beyoğlu’nda çeşitli sinemalarda, film ve dans okullarında gerçekleşecek atölyeler, sunumlar ve uluslararası dans video yarışması ile ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Nisan ayının sonunda gerçekleşecek olan festival, Türkiye’de dans-video ve filminin içeriği ve olasılıkları hakkında sinema ve dans öğrencilerini bilgilendirmeyi ve kişisel araştırmalarını desteklemeyi hedefliyor. Dans Kamera İstanbul Festivali kapsamında uluslararası videodans yarışmasına ve dans film atölyelerine de ev sahipliği yapıyor.
Avrupa ve Avustralya ve Amerika’daki pek çok çağdaş dans ve sinema okullarından da katılım ile gerçekleşecek festivalin yarışma bölümü için uluslararası ortaklıklar kuruldu. Dans videosu ve dans filmleri alanlarında kendisini kanıtlamış topluluklar festivale destek veriyorlar. DV8 ve Ultimavez toplulukları bunlardan birkaçı. Avrupa ve Amerika’daki festivaller, uluslarasası dansvideo kuruluşları da Dans Kamera İstanbul’a destek veriyor.

Aynı zamanda Türkiye’yi Dans film haritasına sokacak olan festival kapsamındaki atölyeleri de yerli ve yabancı dans filmi yönetmenleri gerçekleştirecek.


Festivalin jüri üyeliğini Zeynep Tanbay, Sevin Okyay, Beyhan Murphy, Candaş Baş, Hüseyin Karabey, Nicolas Floach, Patrick Besard, Muszaffer Evci, Onur Topa Sümer, Lutz Gregor ve Loretta Livingston yapıyorlar.

Yarışma seçkisi dünyayı dolaşacak

Dans Kamera İstanbul çağdaş alanda ilk film festivali olmanın yanısıra başka bir ilke daha imza atacak. Son yıllarda kısa film alanındaki gelişmeler göz önüne alındığında dans videosu ve filmi de önemli açılımlar yakalanmış oluyor. Bu açılımı değerlendirmek ve yönlendirebilmek amacıyla festival kapsamında bir dans videosu yarışması düzenlenecek. Dans Kamera İstanbul bu alanda çalışan veya kendilerini göstermek isteyen herkese uluslararası bir platform sunmuş olacak.

Festival öncesinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan atölyeler de bu aşamda önemli bir kaynak oluyor. Festivalde dereceye giren eserler Avrupa ve Amerika’da yıl boyunca gerçekeleşecek ve Dance Camera İstanbul ile ortaklığı açıklanmış olan festivallerde Dance Camera İstanbul seçkisi olarak gösterim hakkı kazanacak.

Dans Kamera İstanbul’u kimler destekliyor...

Tamamen bağımsız kurumların kurduğu ağ ile gerçekleştirilmeye çalışan Dans Kamera İstanbul’un ana organizatörü Dans Buluşma İstanbul Dans Stüdyosu. Etkinliğin partnerleri arasında şimdilik Plato Film Okulu, Fransa’dan CNDC (Centre National de Dance Contamporaine), DFA (Dance Film Association), DV8 Phisical Theatre, Akbank Sanat Zeynep Tanbay Dans Topluluğu, Yapı Kredi Yayınları, Ultimavez Dance Company, İstanbul, Ankara ve İzmir Fransız Kültür Merkezleri, Goethe Enstitüsü, İstanbul Dans Merkezi, New York PERFORMA, Tırtıl Tasarım, KargArt ve Canbaz Cafe Bar bulunuyor.

İletişim için;

Kerem Kelebek (Festival Direktör)

t: 0033 677 90 89 81 (Fransa)

Aris Nalcı (Festival Direktörü)
t: 0537 974 70 09

Onur Topal Sümer (Festival Direktörü)
t: 0533 233 49 77

Dance Camera Festivali
Dans Buluşma İstanbul Stüdyosu
Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sokak. AZF Han No:5 Kat:4 Tel.: (0212) 252 82 76
Galata Kuledibi/ Beyoğlu / İstanbul / Türkiye