Kültür Sanat En eğlenceli yeni yıl filmleri

En eğlenceli yeni yıl filmleri

30.12.2009 - 09:53 | Son Güncellenme:

Yeni yılı evde, sıcacık bir film izleyerek karşılamak isteyenleri düşündük. Chicago Tribune,Times ve sinema bloglarında önerilen yılbaşı filmlerini derledik

En eğlenceli yeni yıl filmleri

‘How the Grinch Stole Christmas’
Grinç
Gelmiş geçmiş en eğlenceli yeni yıl filmlerinden biri olan Grinç’in yönetmeni Ron Howard. Whoville kasabasında Noel hazırlıkları sürmekte. Bir mağarada yaşayan Grinch, Noel’den nefret ediyor. Ve insanlara Noel’i nasıl zehir edeceğinin planlarını yapıyor. Grinch rolüyle Jim Carrey’nin harikalar yarattığını belirtmeliyiz.

Haberin Devamı

‘Home Alone ‘
Evde Tek Başına
Macaulay Culkin’i henüz 6 yaşındayken üne kavuşturan bu filmde, Culkin’in oynadığı Kevin’ın kalabalık ailesi Noel için seyahate çıkarken onu evde unutuyordu.

‘While You Were Sleeping’
Sen Uyurken
Başrolünde Sandra Bullock’un yer aldığı ‘Sen Uyurken’, yılbaşının en romantik filmlerinden. Metroda bilet satan Lucy, her gün kendisinden bilet alan Peter’a aşıktır. Tabii platonik bir aşk. Bir gün Peter metroda saldırıya uğrar. Onu hastaneye götüren Lucy, Peter’ın ailesine nişanlı olduklarını söylemek zorunda kalır. Peter’ın kardeşi Jack ortaya çıkınca işler karışır.

’A Christmas Carol’
Yeni Yıl Şarkısı
Charles Dickens’ın ünlü Noel hikayesinden son olarak Robert Zemeckis tarafından uyarlanan filmde Jim Carrey’nin oynadığı Scrooge inatçı, cimri ve huysuz bir adamdır. Noel’de üç hayalet onu ziyaret eder ve değişmediği takdirde onu nelerin beklediğini gösterir.

Haberin Devamı

‘The Santa Clause’
Devam filmleri de çekilen ‘The Santa Clause’, Tim Allen’ın ilk sinema filmi. Eşinden boşanmış ihmalkar baba Scott, yanlışlıkla çatıdan Noel Baba’nın düşmesine neden olur. Hal böyle olunca da Noel Baba’nın görevini üstlenmek zorunda kalır.

‘Love Actually’
10 ayrı hikayenin anlatıldığı filmde; Hugh Grant, Laura Linney, Liam Neeson, Colin Firth, Keire Knightley, Emma Thompson, Billy Bob Thornton ve Denise Richards oynuyor.

’It’s a Wonderful Life’
Şahane Hayat

George Bailey’i hayat hiç de beklemediği bir yere sürüklemiştir. İntihar etmek üzereyken bir melek ortaya çıkar ve o olmadan yaşamın nasıl olacağını gösterir. 1946 yapımı film yeni yılın vazgeçilmezlerinden.

‘Joyeux Noel’
Ateşkes

Film, 1. Dünya Savaşı sırasında cephede birbirlerine onar metre uzaklıktaki siperlerde yeni yılı karşılamak üzere olan askerlerin hikayesini anlatıyor.

‘Elf’’
Will Ferrell’in oynadığı Buddy, yetimhanede Noel Baba’nın torbasına saklanan ve sonunda Kuzey Kutbu’nun yolunu tutan bir bebektir. Yıllar sonra, Noel Baba onun biyolojik babasını bulması için New York City’e gitmesine izin verir. Eğlenceli bir Noel filmi.

Haberin Devamı

The Nightmare Before Christmas
‘Noel Gecesi Kabusu’

Tim Burton’ın senaryosunu yazdığı animasyon, Halloween kentinin Balkabağı Kralı olmaktan usanan Jack Skellington’ın hikayesini anlatıyor .

Eleştirmenlerin favori yeni yıl filmi
Atilla Dorsay (Sabah Gazetesi):

Benim yılbaşı tavsiyem ‘August Rush / Kalbini Dinle’ adlı film. Müzikseverler ve duygusal olanlar mutlaka bayılacak.

Cüneyt Cebenoyan (Birgün Gazetesi):
Bence ‘Gün Doğmadan / Before Sunrise’ yılbaşı için birebir. Yeni yıla aşkı hatırlayarak başlamak için.

Erman Ata Uncu (Radikal Gazetesi):
‘Gremlins’ diyorum. Hiçbir zaman eskimeyen tuhaf bir eğlencesi var.

Nil Kural (Milliyet Gazetesi):
‘Bir Erkek Hakkında / About a Boy’. Yalnız bir adamın kalbini insanlara açmaya karar verme hikayesi yeni yıla iyi hislerle başlamak için birebir.

Senem İşmen (Sinema Dergisi Genel Yayın Yönetmeni):
En azından yılbaşında biraz iyimser olabiliriz. Dolayısıyla ‘Amelie’, iyi bir seçim olur.