Kültür Sanat "Everest My Lord", Harbiye'de

"Everest My Lord", Harbiye'de

14.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Everest My Lord", Harbiye'de

Everest My Lord, Harbiyede

KONSEPTİ ve yönetimi Naz Erayda ve Bülent Erkmen'e ait olan, Sevim Burak'ın "Everest My Lord, Roman 3" başlıklı metnin bütünü Kum,Pan,Ya tarafından Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi için oyunlaştırıldı.
Metin üzerindeki çalışmaların ilki 1996'da, Assos Gösteri Sanatları Festivali'nde "Everest My Lord'dan Kısa Bir Bölüm" başlığıyla ıssız bir tepede, boş bir evin cephesinde, ikincisi ise "Everest My Lord, 1. ve 2. Perde" ismiyle 1997'de 9. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için Cihangir Parkı'nda ve parka bakan iki bitişik binanın üzerinde gerçekleştirilmişti.
Bir yazarın yazdıklarını "yeniden okuma" çalışması olan oyunda, metnin parçalı yapısı doğrultusunda yeniden kurgulanan yazı, film, ses, ışık ve oyun parçalarının görsel - düşünsel ilişkileri aranıyor.
Müziğini Babür Tongur'un, bilgisayar koordinasyonunu Volkan Duran'ın üstlendiği oyunda rolleri Ayla Algan, Beklan Algan, Bilge Art, Övül Avkıran, Mustafa Avkıran, Sanem Oktar, Nadi Güler, Kerem Kurdoğlu, Burhan Ökmen, Cenk Telimen ve Neslihan Yurtsever paylaşıyor.
9 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olarak başlayan "Everest My Lord", nisan ayına kadar her pazartesi 20.30'da sahnelenecek.