Kültür Sanat Film festivali ‘konserle’ başladı

Film festivali ‘konserle’ başladı

03.04.2010 - 00:03 | Son Güncellenme:

29. İstanbul Film Festivali Romanya asıllı Fransız yönetmen Mihailenau’nun ‘Paris’te Son Konser’ filmiyle açıldı. Yaklaşık 200 filmin gösterileceği festival 18?Nisan’a kadar sürecek

Film festivali ‘konserle’ başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, dün Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda yapılan açılış töreniyle başladı. Törende, ocak ayında yitirdiğimiz İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı’nın her konuşmada hissedildiği, hüzünlü bir hava hâkimdi.
Ceyda Düvenci ve Yetkin Dikinciler’in sunduğu tören, Şakir Eczacıbaşı’nın ardından İKSV Yönetim Kurulu Başkanı olan Bülent Eczacıbaşı’nın konuşmasıyla başladı. Bülent Eczacıbaşı, Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada Şakir Eczacıbaşı’nı anmak için Altın Lale’nin onun adına verileceğini vurguladı.
Eczacıbaşı’nın “Sinemaseverlerin gönlündeki özel yeri ile kültür birikimimizin önemli simgelerinden biri olan Emek Sineması’nın en kısa sürede yenilenerek, kentimizin kültür-sanat yaşamına geri kazandırılacağını umuyor ve bekliyoruz” cümleleri uzun süre alkışlandı.
Gecenin ikinci konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Eczacıbaşı ve Günay’ın konuşmaları Emek Sineması’nın kapalı olmasını protesto eden bir grubun gösterileri eşliğinde gerçekleşti. Grup borozan çalarak sinemanın kapalı olmasını eleştiren bir gösteri yaptı.
Gecede Onur Ödülleri ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahiplerini buldu. Fatih Erkoç ve Kerem Görsev’in müzikle renklendirdiği törenin ardından festivalin açılış filmi “Paris’te Son Konser / Le Concert” gösterildi.