Kültür Sanat Haftanın kitapları

Haftanın kitapları

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Haftanın kitapları

İlaç niyetine kitap

Haberin Devamı

Kurt Vonnegut kitapları pandemide bunalanlara ilaç gibi yetişti. Yazarın “Kedi Beşiği”, “Şampiyonların Kahvaltısı” ve “Mezbaha Beş” romanları aynı anda yayımlandı. Üstelik hepsi de birer ilaç kutusunda!

Bu kez kaç kişi öldürecek

Öldürülenlerin değil öldürenlerin dünyasına girmeye ne dersiniz? Cem Selcen’in “Keskin Nişancısı” tam da o anda, hedefe kitlenmişken yaşananları anlatıyor.

Ustalardan polisiye

Jorge Luis Borges ile Adolfo Bioy Casares bu kez Don Isidro Parodi’yle tanıştırıyor okuru. 273 nolu hücresinde karanlık cinayetleri çözen Parodi’nin hikâyesini okuyarak Borges ve Bioy’un polisiyeye saygı duruşuna katılın!

Bodrum’a gitmek istemiyorum Anne

Büyükler için İstanbul’dan Bodrum’a taşınmak çok havalı ama küçük bir çocuk için aynı durum pek geçerli değil. Sokağında oyuncak müzesi olan güzel evinden Bodrum’a gitmek Volga’ya çok zor geliyor. Kışın denize girebilecek olması ve mandalina ağaçları onu mutlu etmiyor. Ama Bodrum o kadar da kötü olamaz değil mi?

Haberin Devamı

Aşk İstanbul’da yaşanır

“Bu Gözlerin Hikâyesi”, İstanbul’a göç eden iki gencin hem büyük şehire alışmalarını hem de birbirlerini bulmalarını anlatıyor. Taşı toprağı altın diye geldiği şehirde yeni bir başlangıç yapan Balabey ile Türkan kendilerine yeni birer kimlik inşa ederken güçlerini aşktan alıyorlar.