Kültür Sanat İstanbul Kültür Sanat Rehberi

İstanbul Kültür Sanat Rehberi

16.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Rehberi

İstanbul Kültür Sanat Rehberi

SERGİ
* Vakko Sanat Galerisi 'nde devam eden Eşarp Sergisi ay sonuna dek izlenebilir.
* Antik Sanat Galerisi 'ndeki karma resim sergisi 15 Ocak'a dek sürecek. Sergide, Turgut Atalay, Ramiz Aydın, Lütfü Cülcül, Bahri Genç, Habib Gerez, Avni Memedoğlu, Neriman Oyman, Kristin Saleri, Salih Urallı ve Selahattin Yıldırım'ın eserleri yer alıyor.
* Nuran Gülen Dağlı resim sergisi bugün The Marmara Sergi Salonu'nda açılıyor.
* Berna Anaoğul, İpek Ceyhan ve Şehriban Mercankaya resim sergileri 18 - 30 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde görülebilir.
* Gülay Sevsevil resim sergisi 7 Ocak'a dek Almelek Sanat Galerisi'nde gezilebilir.
* Fikret Otyam resim - Filiz Otyam özgün dokuma sergileri 25 Aralık'a dek Garanti Sanat Galerisi'nde.
* Emine Nur takı sergisi bugün Ayşe Takı Galerisi'nde açılıyor.
* Ümit - Umur Çamaş resim sergileri 5 Ocak'a dek Göztepe Çamaş Art Galeri'de.
* Abidin Dino 'nun ölümünün 3. yılı nedeniyle Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde sanatçının resimlerinden oluşan "Üç Şehir" konulu resim sergisi ile Yapı Kredi Sermet Çifter Kütüphanesi'nde, sanatçının desenleri, fotoğrafları, el yazıları ve seramiklerinin yer aldığı sergi ay sonuna dek açık.
* Burhan Uygur
, Filiz Başaran, Gökhan Anlağan, Halim Çeliker, Mehmet Özer ve Serap Demirağ'ın eserlerinin yer aldığı karma resim sergisi 31 Aralık'a dek Ares Sanat Evi'nde.
* Oğuz Han Tuğrul 'un vitray sergisi 22 Aralık'a dek Yıldız Sarayı Çit Kasrı'nda görülebilir.
* Sandoz Sanat Galerisi 'nde bugün açılacak Çağdaş - El Sergisi 22 Aralık'a dek sürecek.
* Orhan Benli 'nin Erenköy Mutlu Sanat Odası'ndaki resim sergisi 27 Aralık'a dek görülebilir.
* Canan Tolon 'un Galeri Nev'deki resim sergisi 4 Ocak'a dek sürecek.
* Elhamra Sanat Galerisi 'nde Neşe Erdok, Kemal İskender, Nedret Sekban, Hüsnü Koldaş ve Ahmet Umur Deniz'in eserlerinden oluşan karma sergi ay sonuna dek izlenebilir.
* Harbiye Askeri Müze 'de "Ölümünün 23. Yıldönümünde Pullarla İsmet İnönü" sergisi 22 Aralık'a dek açık.
* Cihangirli sanatçıların Ekol Sanat Galerisi 'nde açılan "Yeni Yıla Doğru" adlı grup sergileri ay sonuna dek gezilebilir.
* Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür sergisi 25 Aralık'a dek Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde.
* Taksim Sanat Galerisi 'nde 18 Aralık'ta Tijen Ş. Özgelen resim sergisi açılıyor.
* Hakan Şimşek resim sergisi 21 Aralık'ta Atatürk Kitaplığı'nda açılacak.
* Ahmat Vossough Ahmadi ve Majit Mehrgan minyatür ve suluboya resim sergisi 31 Aralık'a dek Cemal Reşit Rey Fuayesi'nde görülebilecek.
* Bike Burak gravür sergisi bugün Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılacak.


* Avusturya Kültür Ofisi 'nde 18 Aralık saat 20.00'de Sabine Schleicher (Blokflüt), Julia Schmutzer (Fagot), Florian Maır (Viyolonsel) ve Ayşe Nil Menteş (Klavsen)'den oluşan dörtlünün konseri izlenebilir.
* Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu 22 Aralık saat 11.30'da Dede Efendi'nin Ferahfeza Makamındaki Mevlevi Ayinini seslendirecek. Şef Ender Ergün yönetimindeki konserin solistleri Udi Samim Karaca ve Adnan Mungan.
* Ali Fuat Yılmazoğlu Flamenko Gitar resitali 17 Aralık saat 18.00'de BEKSAV'da.
* Bostancı Eleştiri Kitabevi 'nde bugün saat 17.00 ve 20 Aralık saat 14.00'de Gürol Sönmez - Recai Sivas gitar dinletisi yer alacak.
* Cemal Reşit Rey Konser Salonu 'nda, bu akşam Viyana Piyano Üçlüsü, 17 Aralık'ta Şeb - i Arus İstanbul Sema Grubu, 18 Aralık'ta Ankara Seymenleri, 19 Aralık'ta Amsterdam Gitar Üçlüsü, 20 Aralık'ta 80. Ölüm Yıldönümü münasebetiyle Tanbur -i Cemil Bey konseri, 21 Aralık'ta Neşet Ruacan ve 22 Aralık'ta Flamenco Fusıon konserleri saat 19.30'da izlenebilir.
* İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 'nın İsmet İnönü Anısına vereceği konserler 20 Aralık saat 19.00 ve 21 Aralık saat 11.00'de AKM'de gerçekleşecek.
* Fransız Kültür Merkezi 'nde 17 ve 18 Aralık saat 19.00'da Bordo'lu şarkıcı Calise'in Fransız sanatçıların eserlerini yorumladığı konserleri izlenebilecek.
* Baba Zula, 17 Aralık'ta saat 23.00'den sonra Andon Dancing'de "Tabutta Rövaşata" filminin müziklerini, filmin oyuncularının katılımı ile seslendirecek.
* Nekropsi, 20 Aralık saat 20.00'de, İTÜ Maçka G Amfisi'nde bir konser verecek.


* Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi 'nde 21 Aralık saat 16.30'da Sunay Akın'ın "Ve Şaire...Ve Şaire" ile 22 Aralık saat 15.00'de Akgün Akova, İnci Asena ve Turgay Fişek'in katılacağı "Şiir Bahçesi" başlıklı söyleşileri yer alacak.
* Jazz Stop Beyoğlu Sahnesi 'nde 21 Aralık saat 15.00'de "Türkiye'de Popüler Kültür ve Şiddet İlişkisi" konulu söyleşi gerçekleşecek.
* Anadolu Aydınlanma Vakfı 'nda 18 Aralık saat 20.00'de Sarper Özsan'ın "Başlangıcından Bugüne Müzik" konulu söyleşisi var.
* Demirtaş Ceyhun 'un okurlarıyla söyleşisi 21 Aralık saat 14.00'de Eleştiri Kitabevi'nde.


* "Doğu - Batı Kavşağında Türk Tiyatrosu" konulu konferans 21 Aralık saat 13.30'da CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek. Konferansa, Dr. Roberto Cuıllı, Yüksel Pazarkaya, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Kenan Işık ve Refik Erduran konuşmacı olarak katılacaklar.
* Ayşe ve Ercümend Kalmık Vakfı 'nda 21 Aralık saat 15.00'de Canan Beykal'ın "1945 Sonrası Batı Resim Sanatı" konulu konferansı var.


* İstanbul Devlet Opera ve Balesi 17 Aralık'ta "Aida" operasını, 18 Aralık'ta "Spartaküs" adlı baleyi, 19 Aralık'ta "Carmen" operasını, 20 Aralık'ta "Bir Tenor Aranıyor" operetini, 21 Aralık'ta "Farklı Adımlar" adlı baleyi ve "Lucia Di Lammermoor" operasını saat 20.00'de AKM'de sahneleyecek.


* Ayşe Başkut 'un , Marguerite Duras'ın eserinden uyarlayıp yönettiği "Parkta" adlı oyun 20 Aralık saat 19.30 ve 21 Aralık saat 15.00 - 19.30'da Aksanat Çok Amaçlı Salon'da sahnelenecek. Oyunda, Ragıp Yavuz ve Şenay Gürler rol alıyor.


* Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Merkezi 'nde 17 Aralık saat 19.30'da Ali Balki'nin fotoğraf gösterisi gerçekleşecek.
* Renan Bilek 'in "Bi Laf Etmeli" başlıklı tek kişilik gösterisi her pazartesi saat 21.00'de, Bolşoy dansçılarının River Dance adlı müzikal gösterisi ise 18 ve 21 Aralık saat 18.30'da Jazz Stop Beyoğlu Sahnesi'nde.
* Ufuk Duygun 'un "Çalışan İnsanlar" başlıklı dia gösterisi 17 Aralık saat 19.30'da Göçerler Fotoğraf Kulübü'nde.


* ÇEKÜL Gençlik Birimi 'nin düzenlediği "İstanbul Seminerleri" dizisi kapsamında 17 Aralık saat 18.00'de Prof. Dr. Metin And'ın "Osmanlı İstanbul'unda Gündelik Hayat" başlıklı semineri yer alacak.
* BİLYAY Vakfı seminerleri çerçevesinde 18 Aralık saat 14.00 - 17.00 arası Fulya Aykaç'ın "Tekrardoğuş" ve Yasemin Tokatlı'nın "Ölüme Yakın Deneyimler", 21 Aralık saat 14.00 - 17.00 arası ise Neslihan Alantar'ın "Beden Dışı Deneyimler" ve Tarık Arıkdal'ın "İpnotizm ve Telkin" konulu seminerleri gerçekleşecek.


* Boğaziçi Üniversitesi Murat Dikmen Salonu 'nda bugün "Otomatik Portakal" ile 20 - 21 - 22 Aralık'ta "Full Metal Jacket" adlı filmler izlenebilir.
* Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi 'nde, 16 Aralık - 5 Ocak tarihleri arasında yönetmenliğini Ron Fricke'nin yaptığı "Baraka" adlı film gösterimi Perşembe hariç hergün saat 15.30 ve 19.00'da izlenebilecek.
* Taranta Babu Kültür Merkezi 'nde, bugün "Öldürme Üzerine Küçük Bir Film", 17 Aralık'ta "Kırmızı Pazartesi" ve "Bütün Dinler Bahaneydi", 18 Aralık'ta "Bellisime", 19 Aralık'ta "Yağmur Adam" ve "The Doors" ve 20 Aralık'ta "Son Bolşevik" adlı filmler saat 16.30 ve 18.00'de gösterilecek.
* Milos Forman 'ın yönettiği, Murray Abraham ve Tom Hulce'ın başrollerini paylaştığı "Amadeus" adlı film 18 Aralık saat 12.30 ve 17.30'da Aksanat Çok Amaçlı Salon'da izlenebilir.