Kültür Sanat Kanuni’nin tablosu İBB’ye bağışlandı

Kanuni’nin tablosu İBB’ye bağışlandı

03.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de düzenlenen müzayedede Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosunu yaklaşık 5 milyon liraya satın alan kişi, tabloyu İBB’ye bağışladı.

Kanuni’nin tablosu İBB’ye bağışlandı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - İngiltere’de ünlü müzayede evi Sotheby’s tarafından geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen açık artırmada, İtalyan ressam Cristofano Dell’ Altissimo tarafından yapılan Kanuni Sultan Süleyman’ın portresi, 438 bin 500 sterline (yaklaşık 5 milyon liraya) satıldı. Müzayede evinin komisyonu da eklendiğinde tablonun, son satış fiyatı 438 bin 500 sterlin olarak açıklandı. Böylece beklenen fiyatının 4 katına satılmış oldu. Portreyi, telefondan açık artırmaya katılan bir kişinin satın aldığı ve alıcısının kimliği ise açıklanmamıştı. Satın alınan tablo, İBB’ye bağışladı.

Haberin Devamı

Gurur verici

Müjdeyi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Mart ayında İngiltere’deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB’ye bağışlanmıştır. Böylesi kıymetli bir eserin İstanbul’a bağışlanması ve İBB’ye duyulan güven gurur verici. İstanbul’a hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Londra’da düzenlenen açık arttırmada da 6.5 milyon liraya Fatih Sultan Mehmet’in tablosunu satın almıştı.