Kültür Sanat Karı koca filmi

Karı koca filmi

21.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kemal Gökhan da 'artiz' oldu

Karı koca filmi


   
            Yakışıklı oyuncu Brad Pitt ve sevgili melek karısı Jennifer Aniston, ev dışında da birlikte olmaya karar verdiler. Bay ve Bayan Pitt, şimdilik bir ismi bulunmayan ancak kocaman bir bütçeyle çekilmesi planlanan politik komedide birlikte rol kesecekler. Brad Pitt bir senatörü, Aniston ise senatörün eşini oynayacak. Ama birlikte film yapan çiftlerin durumu pek hayırlı olmuyor. Bakınız Nicole Kidman ile Tom Cruise, "Gözleri Tamamen Kapalı"dan sonra ayrıldı, Guy Ritchie'nin, karısı Madonna'yı oynattığı "Swept Away" yumurta yağmuruna tutuldu, Jennifer Lopez ve Ben Affleck'in birlikte oynadıkları "Tough Love" ise hemen videoya gitti.
   
        Özcan Deniz'in popülaritesi arttıkça artıyor. Reklam yönetmeni Ezel Akay, Özcan Deniz'in yaşadığı bir olaydan yola çıkarak bir sinema filmi için çalışmaya başladı. Çekimleri mayısta başlayacak filmin ismi "Neredesin Firuze". Başrollerinde Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ, Ruhi Sarı, Cem Özer, Atılgan Gümüş ve Milliyet Sanat çizerlerinden Kemal Gökhan Gürses oynuyor. Filmin senaryosunu Levent Kazak yazıyor, yapımcısı ise İFR. 1.5 milyon dolara mal olacak filmde Haluk Bilginer kurnaz bir müzik yapımcısını, Özcan Deniz âşık bir müzisyeni ve Demet Akbağ da onun âşık olduğu Firuze'yi oynayacak. Filmin ekimde vizyona girmesi planlanıyor.
   
        Hollywood'un sakinlerinden Reese Witherspoon ve Ryan Phillippe'in bu aralar biraz sallantıda olan evliliği kurtuluyor, çünkü çift ikinci bebeğin yolda olduğunu öğrendi. Kocasının kendini aldattığından sürekli şüphelenen ve bu yüzden "mutlu yuvaları"nda huzursuzluklar yaşayan Witherspoon, hamile olduğunu moral depolamak ve evliliklerini tekrar canlandırmak için gittikleri Karaip Adası'ndaki tatil dönüşü öğrendi. Amerikan dedikodu dergisinin haberine göre Witherspoon ikinci kez hamile olduğu haberini aldıktan sonra eski günlerinde olduğu gibi morali yükseldi ve Ryan ile daha yakınlaştılar. Küçüçük bir şeyin yaptığına bakın!
   
        Organizasyonu Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından yapılan 18. World Music Workshop, 24 - 26 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Bu organizasyon kapsamındaki konferansları takiben, Köln Karnavalı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Humba - Party Köln"de bir araya gelen Schal Sick Brass Band ve Buzuki Orhan Osman, 26 Nisan günü 23.00'te Babylon'da birlikte bir konser verecekler. Ayrıntılı bilgi için: (0212) 251 08 41
   
        Antonio Banderas, Broadway'deki ilk denemesini "Dokuz" adlı müzikalde başrol oynayarak yaptı. Fakat bakılırsa beklediği övgüleri alamadı denilebilir. İtalyan çapkın Guido Contini'nin, karısı, yapımcısı, ölmüş annesi ve metresi arasındaki ilişkilerini anlatan oyunda Banderas'ın karısını Mary Stuart Masterson, metresi Carla'yı ise Jane Krakowski oynuyor. New York Times, Masterson'un performansına dokunaklı, Krakowski'ninkine muhteşem diyor ama Banderas için tek kelime etmiyor. Eğer oralardaysanız 10 Ağustos'a kadar bir gidip bakın bakalım eleştirmenler doğru mu eleştiriyor.
   
        Pazartesi akşamı tiyatronun en önemli ödülleri "7. Afife Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu. Gecenin galibi sekiz dalda ödül kazanan İstanbul Devlet Tiyatrosu prodüksiyonu Gorki'nin "Ayak Takımı Arasında"sı oldu. Yılın En İyi Prodüksiyonu "Ayak Takımı Arasında", En İyi Yönetmen Mustafa Avkıran, En İyi Erkek Oyuncu Mehmet Ali Kaptanlar, En İyi Kadın Oyuncu Ayda Aksel, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu İsmail Hakkı Sunat, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Gülen Çehreli, En İyi Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncu Altan Erkekli, En İyi Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncu Hikmet Körmükçü oldu. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Gülriz Sururi ve Engin Cezzar'a, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü Handan Uran Ertuğrul'a, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Kubilay Tunçer'e ve Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü Semaver Kumpanya Oyuncuları'na verildi.
   
        Erdoğan Başol'un değişik dönemlerindeki çalışmalarının olduğu karma karikatür sergisi Hırvatistan'ın Osijek kentindeki Galeri Kino'da açıldı. Tanınmış Hırvat karikatürcü Tomislav Dusanıc'in katkılarıyla açılan sergi 30 Nisan'a kadar Hırvat çizgiseverlerin ziyaretine açık. Türkiye Karikatürcüler Derneği eski başkanı Erdoğan Başol'un "Karmakarışık" ve "Kelamsız" isimli iki karikatür albümü de var.
   
        Özen Yula'nın yazıp yönettiği, Yetkin Dikinciler, Devrim Nas, Serra Yılmaz, Erdal Uğurlu ve Alper Maral'ın rol aldığı "Yakındoğu'da Emanet", Türk Dışişleri ve Kültür Bakanlığı ile Japon hükümeti tarafından ortaklaşa düzenlenen "2003, Japonya'da Türk Yılı" nedeniyle Japon seyircisinin karşısına çıkıyor. 22 Nisan'da Japonya'ya uçan ekip 25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasındaki Toga Bahar Festivali'nde 27 Nisan'da dünya prömiyerini yapacak. Kostüm ve dekor tasarımını Ümit Ünal, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, müziğini Alper Maral ve koreografisini Erdal Uğurlu'nun yaptığı oyun 2003 yılı boyunca Avrupa tiyatro festivallerinde sahnelenecek.
   
        Rejans Restoran, 27 Nisan günü Paskalya kutlamaları nedeniyle "geç brunch" düzenliyor. Rus mutfağının özgün ürünleri kuliç, paşka ile başlayacağınız öğleden sonraya sarı votka ya da kırmızı şarap eşliğinde yine Rus mutfağının örneklerinden oluşan bir açık büfeyle devam edebilirsiniz. Rus folk müziğinden örneklerin seslendirileceği canlı müzik eşliğinde, ailece hoş bir pazar günü geçirebilirsiniz. Özellikle rengârenk yumurtalar çocuklarınızın çok hoşuna gidecek! Rezervasyon için: (0212) 243 38 82
   
        Yaz geliyor ya, konserler şimdi ortalığın tozunu attıracak. "Hemavaz" isimli albümlerini yakın zaman önce çıkaran Kardeş Türküler bu akşam kendi doğdukları üniversitede yani Boğaziçi Üniversitesi'nde bir konser veriyorlar. Kuzey Kampus Murat Dikmen Salonu'ndaki konser 20.00'de başlayacak. Gitmenizi tavsiye ederiz. Kardeş Türküler mayıs başında Sezen Aksu'nun başlattığı BKM Konserleri'nde söyleyecek. Boğaziçi'ndeki konserin fiyatları 8 - 15 milyon arasında değişiyor. (0212) 287 02 32
   
        1980 yılından beri şair Behçet Necatigil adına, şairin doğumgünü olan 16 Nisan'da verilen "Behçet Necatigil Şiir Ödülü"nün sahibi bu yıl "Şeytan Uçurtması" isimli kitabıyla Ali Hikmet oldu. Adalet Ağaoğlu, Doğan Hızlan, Mehmet H. Doğan, Füsun Akatlı, Cevat Çapan, Hilmi Yavuz ve Tahsin Yücel'in ortak kararıyla verilen ödül için genç şair, "Böyle bir ödülle, bize verilen sorumluluğun bilinciyle hareket etmemiz gerektiği hatırlatıldı. Madem sanatçı toplumun aynasıdır, toplumu yönlendirir, o halde sanatçı önce kendi aynasını kırmalı ve en sade haliyle toplumun karşısına çıkmalıdır," diyor.
   
        Reklamcılık Vakfı Yayınları'nın yeni kitabı "Hesap Verebilen Reklam", satışa sunuldu. Siman Broadbent imzalı kitabın çevirmeni Haluk Mesci. Kitap, reklam bütçesiyle ilgili herkese bilinçli kararlar verebilmeleri amacıyla hazırlandı. RV Yayınları ile ilgili ayrıntı bilgi www.rv.org.tr adresinden alınabilir.
   
   



KÜLTÜR & SANAT


"Sanatta tek adres İstanbul değil"
Komşunu sev...
Hakkâri'ye hayaller!..
Cazın 50 yılı
İzinsiz kullanmak yok!
"Hayatımız sinemaydı"
Bu dünyadan The Clash geçti
"Hiçbir şey hayal ettiğimiz gibi olmayacak"
Uzak yakını gölgeleyince
"Her kafada faşizm var"
22. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi açılıyor
Nerede ne var?
Kültürün ruh sağlığına katkısı
Romantiklere...
Hakkâri'ye hayaller!..
"Hayatımız sinemaydı"
"Her kafada faşizm var"