Kültür Sanat Kısa kısa...

Kısa kısa...

15.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa kısa...

Kısa kısa...


Sanat dünyasından kısa haberler


MÜZAYEDE

Turing’e ait ‘Yeşil Sera’nın cam koleksiyonları ile Hıdiv Kasrı’na ait mobilyalar Darüşşafaka yararına saat 14.00’ta Eskidji Müzayede Evi’nde satışa sunuluyor.
       Tel: (0212) 253 62 05

FUAR

Bu yıl 312 firmanın katılacağı 23. Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSF 2000, 15 - 18 Haziran arasında Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
       Tel: (0212) 251 23 28

Çocuklara yaz okulu tiyatrosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gösteri Sanatları, yalnızca 09 - 14 yaş grubunun katılabileceği çocuklara yönelik “Yaz Okulu Tiyatrosu" düzenleyecek. Temmuz - Ağustos aylarını kapsayıp 2 ay devam edecek olan Gösteri Sanatları’nın yaz okulu tiyatrosu bedava ve tüm çocuklara açık olacak. Okula kayıt için son başvuru tarihi 1 Temmuz olarak belirlendi.

Ozay, Graz’da onur konuğu

       Bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Tekstil Sanatı Sempozyum ve Workshop’unda Türkiye’yi, ITS 99’a “onur konuğu" olarak çağrılan Doç. Sühandan Özay temsil edecek. 6 - 15 Temmuz tarihleri arasında etkinlikler, tekstil alanında da dünya sanatına katkıda bulunmayı amaçlayan ve 2003 yılının Avrupa Kültür Şehri seçilen, Avusturya’nın Graz kentinde,Raffisenhof Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

YKY’den kapak defilesi

       YapI Kredİ Yayınları, şimdiye kadar yayımladığı kitapların kapaklarından oluşan bir sergiye imza atıyor. “Bir Kapak Defilesi" adlı sergi, yarından itibaren Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Kütüphanesi Salonu’nda görülebilecek. 29 Temmuz’a kadar sürecek sergide, kitap kapakları fotoğraf albümü ve anı defteri niteliğindeki bir bütünlükle sunuluyor.

Etnik mozaiğin müziğe yansıması

       BaŞlattıklarI projenin ancak İstanbul’da gerçekleşeceğine inanan bir grup Afrikalı, Türk, İngiliz ve Amerikalı müzisyenden oluşan Tegemeo, bu akşam saat 21.30’da Babylon’da sahne alacak. Gana’dan high life ve Tanzanya’dan gongo’ya kadar pek çok müzik tarzının bir füzyonunu yaratan Tegemeo, müzisyenlerinin etnik kökenleri ile beslenip gelişen bir proje.

Parşömen’den yeni sayı

       KÜLTÜR Sanat Edebiyat Dergisi Parşömen’in dördüncü sayısı çıktı. “Bir Disiplin Olarak Karşılaştırmalı Edebiyat" başlıklı bir dosyanın hazırlandığı bu sayıda ayrıca, “Shakespeare’in 16. Sonesi Üzerine Düşünceler", “Balzac’ta Nakit ve Birey", “Don Kişot ve Charles Bovary" konulu yazılar da yer alıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Edebiyat Kulübü’nün hazırladığı dergi, analiz, şiir / hikâye, kitaplık bölümlerinden oluşuyor.

Gallagher kardeşler küstü

Oasis grubunun beyin takımını oluşturan Noel ve Liam Gallagher kardeşler yaşadıkları anlaşmazlıklar sonrasında yollarını ayırdılar. Gallagher kardeşlerin daha önceki kavgaları de bir çok kez basına yansımış ve grubu dağılmanın eşiğine getirmişti. Ağabey Noel Gallagher, artık kardeşiyle aynı odada bulunmaya bile dayanamadığını belirtti ve solo çalışmalara yönelirse grubun dağılacağını söyledi.