Kültür Sanat Konuları sinema hedefleri büyük

Konuları sinema hedefleri büyük

19.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Efe Çakarel tarafından kurulan MUBI, arthouse yapımların satış şirketi The Match Factory ve onun prodüksiyon kolu olan Match Factory Productions'ın çoğunluk hissesini satın aldı.

Konuları sinema hedefleri büyük

Müjde Işıl - Son dönemde atağa geçen ve özellikle pandeminin etkisiyle seyirci sayısını yükselten online platformlardan MUBI, sinemadaki ağırlığını artırıyor. Efe Çakarel tarafından 2007'de kurulan ve merkezi Londra’da bulunan MUBI, arthouse yapımların satış şirketi The Match Factory ve onun prodüksiyon kolu olan Match Factory Productions'ın çoğunluk hissesini satın aldı. “Popüler demek her zaman iyi demek değil” mottosuyla yola çıkan MUBI, “auteur filmlerini izleyebileceğin, keşfedebileceğin, tartışabileceğin online bir sinema salonu” misyonuyla arthouse sinemaya odaklanıyor ve daha çok sinefillere hitap eden seçkiler sunuyor. Sayısı 200’e yaklaşan ülkede hizmet sunan MUBI’nin dünya çapında 12 milyonu aşkın üyesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Arthouse yapımlar

Merkezi Almanya’da bulunan The Match Factory, 2006 yılında Michael Weber, Reinhard Brundig ve Karl Baumgartner tarafından kuruldu. "Vals Im Bashir/Beşir'le Vals", “Toni Erdmann”, “45 Years/45 Yıl”, “Victoria” gibi pek çok ödüllü arthouse yapımın uluslararası satış haklarının temsilcisi olan şirket, Jim Jarmusch’un ilk dönem filmlerinin ve Aki Kaurismäki’nin tüm filmografisinin satış haklarının da sahibi. The Match Factory 2013’te kendi yapım şirketi Match Factory Productions'ı kurdu ve “Martin Eden” ve “Memoria” gibi arthouse sinemanın sevilen yapımlarına imza attı. MUBI ile yapılan anlaşma sonrasında The Match Factory ekibi çalışmalarını yine Berlin ve Köln’deki ofislerinde sürdürecek. Şirketin yakın zamanda, MUBI’nin Londra’daki merkezi ile New York ve Los Angeles ofislerine doğru operasyon alanlarını büyütmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

MUBI'nin kurucusu ve CEO'su Efe Çakarel, The Match Factory’nin kurucuları ve ekibine    hayranlık duyduğunu belirterek “Güzel filmleri dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverlere ulaştırma hedefimize erişmek için bize katılmalarından dolayı çok heyecanlıyız. MUBI ile The Match Factory birbirini tamamlayan şirketler ve hep birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” açıklamasını yaptı.