Kültür Sanat ‘Kültür Yolu’ artık tüm ülkeyi saracak

‘Kültür Yolu’ artık tüm ülkeyi saracak

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Kültür Yolu” artık başkente uzanıyor. Üç yıllık yoğun emeğin sonucunda taşları döşenen “Başkent Kültür Yolu” projesi bu yıl hayata geçecek.

‘Kültür Yolu’ artık tüm ülkeyi saracak

Melisa Vardal - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şehirlerimizdeki kültürel dokunun canlı kalması için hayata geçirdiği “Kültür Yolları”, bu sene İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festival ile sanatseverleri ağırlayacak. Geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen ve yoğun ilgiyle karşılanan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile bu yıl ilk defa düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Festivali kültürel deneyimlerimizi yerli-yabancı ziyaretçilere aktarmayı hedefliyor. Festival, İstanbul ve Ankara’nın tarihi ve modern dokusunu yansıtan değerlerini iki bine yakın etkinlik, altı binden fazla sanatçı ve sanatseverlerle bir araya getirecek. 7’den 70’e herkesin kendi ilgi alanına hitap edecek festival kapsamında mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya kadar farklı disiplinlerden pek çok etkinlik düzenlenecek. İki hafta sürecek festivalde katılımcılar konserler, sergiler, operalar, söyleşi ve paneller ile yalnızca şehirlerin dokusunu tatmayacak, gerçekleşecek gastronomi faaliyetleriyle tadına da varabilecek.

Haberin Devamı

Diyarbakır sırada

“Festivaller başlıyor” sloganıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Türkiye, dünyada sadece birkaç örneğini görebileceğiniz ciddi ziyaretçi kitlelerini cezbeden marka kültür-sanat festivallerine kavuşmaktadır. İstanbul öncü adımdı, Ankara ile başarımızı perçinleyeceğiz. Bu adımları 1-16 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır Sur Festivali takip edecek. Seneye mayıs ayı itibarıyla kültür yolu festivallerine İzmir’i de dahil etmiş olacağız” ifadelerini kullanarak projenin genişleyeceğinin müjdesini verdi. Projenin kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında büyümeye ve gelişmeye yönelik ciddi bir katkı sunacağının altını çizdi.