Kültür Sanat Londra'da Türk filmleri rüzgarı!

Londra'da Türk filmleri rüzgarı!

14.11.2008 - 17:33 | Son Güncellenme:

"14. Londra Türk Filmleri Festivali", 5 Aralıkta British Film Institute (BFI) Southbank’ta başlayacak.

Londrada Türk filmleri rüzgarı

Pegasus Havayollarından yapılan açıklamaya göre, Pegasus ana sponsorluğuyla 5-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festival süresince izleyiciler, Türk film yapımcılarıyla bir araya gelme şansını elde edecekler.

Haberin Devamı

Festival açılış etkinlikleri ve galasına Türk film yıldızları, film yapımcıları, İngiliz film yıldızları ve ünlülerden oluşan 400 davetli katılacak.

Gala, Hüseyin Karabey’in "My Marlon ve Brando" isimli gerçek bir aşk hikayesini konu olan ve uluslararası festivallerde birçok ödül alan filmiyle başlayacak.

Festival süresince Londra seyircisi, Türk film yapımcılarıyla bir araya gelme ve onlara soru sorma imkanı bulacak. Ayrıca, çocuklar için workshop etkinlikleri gerçekleştirilecek. Çocuk etkinlikleri kapsamında, senaryo yazma, film çekme ve kurgulama konusunda uygulamalı eğitim verilecek. Bu workshopların ürünleri ise festivalin kısa film bölümünde gösterilecek.

Festivalin filmleri BFI Southbank, Barbican, Odeon Covent Garden, Rio Cinema, Odeon Holloway Road ve Odeon Lee Valley’de gösterilecek.

Haberin Devamı

-FESTİVALİN ÖDÜLLÜ FİLMLERİ-

Festivalde gösterilecek filmler şöyle: "2008 Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülü alan Nuri Bilge
Ceylan’ın ’Üç Maymun’, yönetmen Hüseyin Karabey’in 2008 Tribeca Film Festivalinde en iyi yeni öykü yazarı ödülü ile 2008 Tokyo Uluslararası Film Festivalinde en iyi Asya-Orta Doğu film ödülü alan filmi ’My Marlon ve Brando’, Özcan Alper’ın İsviçre-2008 Locarno Film Festivalinde sanat ve deneme Cicae Ödülü alan filmi ’Sonbahar’, Zeki Demirkubuz’un 2007 İstanbul Uluslararası Film Festivalinde FIPRESCI ödülü alan filmi ’Kader’, Özer Kızıltan’ın 2007 Berlin Uluslararası Film Festivalinde FIPRESCI ödülü alan filmi ’Takva’, Seyfi Teoman’ın 2008 Montreal Film Festivalinde bronz Zenith ödülü alan filmi ’Yaz Kitabı’, Reha Erdem’in 2006 İstanbul Film Festivalinde en iyi Türk filmi ve FIPRESCI ödülü alan filmi ’Zamanlar ve Rüzgarlar’ ve Ben Hopkins’in 2008 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi film ödülü ile 2008 Belçika-Ghent Uluslararası Film Festivalinde en iyi film ödülü alan filmi Market."