Kültür Sanat Mercan Dede Çim Festivali'nde!

Mercan Dede Çim Festivali'nde!

01.07.2013 - 17:14 | Son Güncellenme:

Yeni albümü Dünya’yı Mayıs ayında OnEarth Records etiketiyle müzikseverlerle buluşturan Mercan Dede, 4 Temmuz Perşembe akşamı Çim Festivali kapsamında İzmir’deki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda konser verecek.

Mercan Dede Çim Festivalinde

Mayıs ayında İstanbul’da, Borusan Müzik Evi’nde verdiği albüm tanıtım konserlerinin ardından dünya turnesi kapsamında Brezilya’da iki konser veren Mercan Dede, 4 Temmuz akşamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çim Festivali’ne konuk olacak. 2009 yılından bu yana düzenlenen festival kapsamında yaz akşamlarında İzmirli müzikseverlerin vazgeçilmez mekânlarından biri olan Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek konserde Mercan Dede, yeni albümü Dünya’dan parçaları ilk kez İzmirliler ile paylaşacak.

Haberin Devamı

Mercan Dede’ye İzmir konserinde Cafer Nazlıbaş (kemane), Tanju Yıldız (bağlama), Mert Elmas (perküsyon), Burak Malçok (ney) ve Ergün Şenlendirici’den (klarnet) oluşan Secret Tribe ve semazen Ceyhun Varışlı eşlik edecek.

Dünya, akustik ağırlıklı dokuz parçanın yer aldığı “Gün Doğumu” ve daha fazla elektronik öğe barındıran ve daha enerjik sekiz parçanın yer aldığı “Gün Batımı” isimli iki ayrı CD’den oluşuyor. İstanbul başta olmak üzere Delhi, Montreal, New York, Ürdün ve Lübnan’da yaşadıklarını albümündeki parçalara işleyen Mercan Dede, Dünya’da aynı zamanda ilk kez prodüktörlük koltuğuna oturuyor.

4 Temmuz Perşembe 21.00’de başlayacak Mercan Dede Secret Tribe konseri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.