Kültür Sanat ‘Neşeli Hayat’ın galasına ünlü akını

‘Neşeli Hayat’ın galasına ünlü akını

26.11.2009 - 12:00 | Son Güncellenme:

Yılmaz Erdoğan'ın son filmi 'Neşeli Hayat'ın dün akşam gerçekleşen galasına Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi birçok isim katıldı.

‘Neşeli Hayat’ın galasına ünlü akını

Yılmaz Erdoğan filmin galası dün akşam yapıldı. Yılmaz Erdoğan senaryosunu yazdı, yönetti ve başrolünde oynadı. Yılmaz Erdoğan’ın 'Organize İşler'den 4 yıl sonra çektiği 'Neşeli Hayat’, dün akşam yapılan galasıyla izleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı

'Neşeli Hayat', Erdoğan'ın diğer filmlerine göre daha az reklamla vizyona hazırlansa da her Yılmaz Erdoğan filmi gibi galaya ünlü akını vardı.

İstinye Park'ta gerçekleşen galada Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Ata Demirer, Mahsun Kırmızgül, Gani Müjde, Yaşar gibi sanatçıların yanı sıra Fatih Terim, Muhsin Kızılkaya gibi farklı camialardan isimler de yer aldı.

Film bittiğinde en heyecanlı olanlar ise kapanış jeneriği akarken hocalarını ayakta alkışlayan 'Çok Güzel Hareket Bunlar' ekibiydi.

Yılmaz Erdoğan ve ekibi bayramın ardından 4 Aralık’ta Ankara’da, 5 Aralık’ta İzmir’de seyirciyle buluşacak.


Filme gelirsek... Yılmaz Erdoğan'ın öğrencileriyle kotardığı film tam anlamıyla onun tek kişilik şovuna dönüşüyor. 'Müslüman Noel Baba'nın, Rıza Şenyurt'un hikayesini anlattığı filmde Erdoğan, bir kez daha 'küçük insanlar'ın hikayelerine yöneliyor.

Haberin Devamı

Rıza, işsizdir. Bütün parasını ve arkadaşlarını dolandırılarak kaybeder. Onca yükün ve parasızlığın altında ezilirken bir yandan iş bulmaya çalışır, bir yandan da kayınbiraderinin sorunlarıyla uğraşır. Ve sonunda 1 aylık bir iş bulur. Rıza, yılbaşına kadar Noel Baba olacaktır. Ama Noel Baba'nın tam olarak ne olduğunu bile bilmemektedir. 'Ho ho ho' bile diyemez.

Trajikomik hikayeler anlatmakta usta bir isim olsa da Erdoğan'ın 'Bir Demet Tiyatro' ve 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?'deki başarısını beyazperdede hala yakalayamadığı bir gerçek. 'Neşeli Hayat'ın çıkış noktası iyi olsa da Erdoğan, bunu kullanamıyor. Drama fazla kaçmayarak dozu iyi ayarlıyor ama komedi unsurlarını abartıyor ve oyuncular televizyondaki skeçlerden farksız olmayan sahnelerde maalesef 'komik' olamıyor.

Rıza dışındaki karakterler karikatürleşmekten öteye gidemediği için Erdoğan dışındaki oyuncular, televizyondaki personasının dışına çıkamıyor. Örneğin doğal bir yetenek olarak parlayan Ersin Korkut, Yusuf Lokman rolünde 'Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın dışına çıkamıyor, Büşra Pekin ise Rıza'nın karısı rolünde silik kalıyor. Filmin en iyisi ise hiç kuşkusuz Cezmi Baskın. Kısa rolüne rağmen Baskın filmin en komik sahnelerine imza atıyor.

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan ise rolünün hakkını veriyor. Gerek abartıya kaçmayan oyunuyla gerekse en komik anlarda bile 'böyle hayatlar var' diyen performansıyla filmi baştan sona izlettiren isim oluyor.

Sonuç olarak Yılmaz Erdoğan, anlatılmayan, her gün önümüzden geçen ama görmediğimiz bir hikayeyi anlatıyor. Erdoğan'ın sinemasını sevenleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir film olsa da beklentileri çok yüksek tutmamak lazım.

'Neşeli Hayat' yarın Türkiye ve Avrupa’da 400 kopya ile gösterime giriyor.