Kültür Sanat ‘Paralel Anneler’ galası İKSV’de

‘Paralel Anneler’ galası İKSV’de

12.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Penélope Cruz'a Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve aynı dalda Oscar adaylığı getiren “Parallel Mothers/Paralel Anneler”, İKSV Galaları kapsamında 22 Şubat Salı günü seyirciyle buluşacak

‘Paralel Anneler’ galası İKSV’de

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İKSV Galaları’nda Pedro Almodóvar’ın yönettiği “Parallel Mothers/Paralel Anneler”, vizyona girmeden önce, 22 Şubat Salı 21.30’da City’s Nişantaşı-Cinewam’da gösterilecek. Biletler, 15 Şubat Salı 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 17 Şubat Perşembe 10.30’da genel satışa açılacak.

Haberin Devamı

İlk gösterimini geçen sene Venedik Film Festivali'nin açılışında yapan, Almodóvar’ın “Anneliğin Don Kişot'u" dediği “Paralel Anneler”, doğum için hastaneye giden iki hamile kadını izliyor: Orta yaşlı, pişmanlık duymayan Janis ile korkularını aşamayan, pişmanlık dolu gencecik Ana. Hastanede tanışan iki kadın doğumu beklerken koridorda birbirleriyle çok şey paylaşıyor. Bu zaman diliminde paylaştıkları birkaç kelime ikisi arasında şans eseri gelişen ve karmaşıklaşan hayatlarını kesin bir şekilde değiştirecek bir bağ oluşturuyor. Film annelik duygusu üzerinden ilerlerken İspanya’nın Franco diktatörlüğüyle yüzleşmesini de anlatıyor. “Paralel Anneler”, Penélope Cruz'a Venedik’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve aynı dalda Oscar adaylığı getirdi. Gala için biletler passo.com.tr/tr üzerinden, Passo perakende satış noktalarından ve İKSV gişesinden alınabilir.