Kültür Sanat Sanatçılardan dünya barışına büyük katkı

Sanatçılardan dünya barışına büyük katkı

03.01.2013 - 12:11 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde internet yoluyla organize olan 300 sanatçı, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Türkiye’de 15 ilde ”Yalnızca Barışa Tarafız” sloganı ile 05-12 Ocak tarihlerinde aynı anda karma sergiler açacak.

Sanatçılardan dünya barışına büyük katkı

Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şükran Üst yaptığı açıklamada, sanatçılar olarak dünya barışına katkı sağlamak amacıyla çalışma yaptıklarını, internet üzerinden organize olan Türkiye’den ve çeşitli ülkelerinden 300 sanatçının karma bir sergi açmayı kararlaştırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Sanatçılarla oluşturdukları birliği barış adına şekillendirdiklerini, ”Yalnızca Barışa Tarafız” sloganı ile açılacak serginin hiçbir siyasi parti,

kurum ya da dernek adına yapılmadığını ifade eden Üst, şöyle devam etti:

”Günümüzde maalesef dünyada büyük savaşların olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Sanatçılar olarak barışa katkı sağlamak amacıyla bir araya geldik. 300 sanatçıyla 15 ilde aynı anda barış sergisi açacağız. Bir sanatçı bin sanatçıdır. İnternet yoluyla, sosyal medyadan, Facebook’tan gruplar oluşturduk. İstesek sergiyi 81 ilde açacak güçteyiz ama organizasyon ilk kez yapıldığı için sergiyi 15 il ile sınırlı tuttuk. Önümüzdeki günlerde daha büyük bir organizasyonla daha çok sanatçı ile İstanbul’da büyük bir serginin planlamasını yapıyoruz.”

Haberin Devamı

”Sanatçılar barışı örgütleyen insanlardır”

Savaşı hiç kimsenin benimsemediğini vurgulayan Şükran Üst, ”Sanatçılar barışı örgütleyen, barışı, güzelliği anlatmak için bir arada olan insanlardır. Savaşı tasvip etmiyoruz, çok üzülüyoruz ve bu sorumlulukla da barışa katkı yapmak için bir aradayız” dedi.

Üst, dünyadaki savaşların sona ermesini isteyerek, şu ifadeleri kullandı:

”Milletleri aynı şemsiye altında toplayan, sanatın merkezinde olan insan ve sanatçının bir araya gelmesi, dünya barışına katkı yapacaktır. Bu halkanın büyümesini istiyoruz sadece resim sanatıyla değil. Eminin başka sanat dallarında da bu tür oluşumlar olacaktır. Sadece sanatçı değil, toplumda yaşayan insanların da barış için bir araya gelmesi gerekir. Trabzon’daki duyarlı ve barışı özleyen insanların da bize destek olmasını istiyoruz.”

”Yurtta Sulh Cihanda Sulh”

Üst, sergiyi Atatürk’ün ”Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden yola çıkarak açmaya karar verdiklerini belirterek, ”Atatürk’ümüz ’Yurtta barış,

dünyada barış’ diyor. Bu kadar büyük bir söylemi ancak Atatürk söyleyebilirdi, onunla gururluyuz, onun yolundan giden biz sanatçılar da onun söylemini hayata geçirmek için bu oluşumu yaptık” dedi.

Şükran Üst, yabancı sanatçıların da eserleri ile destek verdiği sergilerin İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Trabzon, Van ve Kocaeli’nin de aralarında olduğu 15 ilde 05-12 Ocak tarihleri arasında açılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Trabzon’daki serginin Hamamizede İhsanbey Kültür Merkezi’nde açılacağını ifade eden Üst, sergiye Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültesi’nden, çeşitli derneklerden, bağımsız sanatçılardan ve ressamlardan oluşan 40 sanatçının katılacağını ifade etti.