Kültür Sanat Türk müziğinin köprüleri kuruluyor

Türk müziğinin köprüleri kuruluyor

16.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CRR Konser Salonu, ülkemizin müzik belleğine ve gelecek tınılarına uzanan bir programla keman sanatçısı Önder Baloglu liderliğinde Gedik Filarmoni Orkestrası’nı konuk ediyor.

Türk müziğinin köprüleri kuruluyor

Antik Anadolu kültüründen bu yana biriktirdiğimiz ses hazinelerinin ortaya çıkarılması üzerine yoğunlaşan Gedik Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü besteci Kamran İnce’ye İstanbul Filarmoni Derneği’nin 75.yılı onuruna verdiği siparişle bir eserin daha Dünya Prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Cemal Reşit Rey, Kamran İnce ve Fazıl Say’ın eserlerine yer verilen “Köprüler“ başlıklı konserde Kamran İnce’nin “Intermezzo” adlı eseri aracılığıyla ilk dönem bestecilerimizden Cemal Reşit Rey ve dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say arasında benzersiz bir köprü kuruluyor. 21 Mayıs 2021 Cuma akşamı saat 20.00’da CRR Konser Salonu Youtube hesabında bu keyifli deneyime şahitlik edeceksiniz.

Fazıl Say’ın Türk müziğinden ilham alarak 2015 yılında yaylı orkestra için bestelediği Chamber Symphony Op. 62 eseri, İstanbul’da ilk kez bu konserde izleyiciyle buluşacak.