Kültür Sanat Yeni Yayınlar

Yeni Yayınlar

10.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni Yayınlar

Yeni Yayınlar

Güven Turan/ Yapı Kredi Yayınları/ 209 sayfa
Otuz yıllık bir yazı adamından, yazın üzerine... Bu kitapta, Güven Turan'ın konular (postmodernizm, şiir ve intihar, çizgi roman, modernizm...), kişiler (Tezer Özlü, Ahmet Haşim, Lale Müldür, Yusuf Atılgan...) ve kitaplar (Gri Divan, Atlas, Hayal ve Istırap, Bir Kara Derin Kuyu...) üzerine deneme ve eleştiri, ayrıca konuşmaları yer alıyor.
Eray Canberk/ Oğlak Yayınları/ 116 sayfa
Eray Canberk'ten "küçük" şiirler... "yine bir gemi geçiyor açıktan/ adanın kıyısını izleyen siyah bir tırtıl gibi/ yukarda meşenin üstünde bir kuş/ ötüyör durmadan// az sonra/ gemi gözden yitecek/ kuş uçup gidecek".
Peter Weissflog/ Türkçesi: Güzin Melikoğlu/ İnkılap Kitabevi/ 92 sayfa
Akıllı gençler ıslahevine sokuluyor, çocuklar okula gitmeye mecbur ediliyor ve para dünyayı idare ediyor. Güney Sahili'ndeki bir adadan Almanya'ya gelen Wolly, hayatının böyle olacağını düşünmemişti. Özgürlüğünü hiçbir şekilde riske atmak istemiyordu. Özgürlüğünü korumak için inanılmaz bir maceranın içine karıştı!
B. Russell/ Türkçesi: Emre Özkan/ Toplumsal Dönüşüm Yayınları/ 172 sayfa
"İnsanın komşusuna güleryüzlü davranabilmesi için tamamen dünya ile ilgili olan kurallar bütün önceki yıllara oranla günümüzde daha da geçerli hale gelmiştir. Düşüncelerimizi bizi karanlığa iten hurafelere değil, böyle insani değerlere doğru yönlendirmeliyiz. Genel sıkıntılarımızın zekamızın bir oyunu olarak ortaya çıktığını bilmeliyiz."
Hannah Arendt/ Türkçesi: Bahadır Sina Şener/ İletişim Yayınları/ 219 sayfa
"Antisemizim", Hannah Arent'in modern siyasal düşünceler kitaplığının klasikleri arasında yerini almış olan başyapıtı "Totalitarizmin Kaynakları"nın birinci cildi. Antisemitizmin çağımızın totaliter ideolojilerinin temel bir yapıtaşı haline gelişinin 19. ve 20. yüzyıl dönümündeki tarihsel dinamiğini irdeleyen Arendt, Yahudi topluluklarının `başlarına gelenler' karşısındaki reaksiyonlarının da acımasız bir eleştirisini yapıyor.