Cadde Kurt Seyit ve Şura'yı Fahriye Evcen de kurtaramadı

Kurt Seyit ve Şura'yı Fahriye Evcen de kurtaramadı

25.09.2014 - 08:20 | Son Güncellenme:

Kurt Seyit ve Şura hayranlarına kötü haber. Bu sezon Mürüvvet rolüyle Fahriye Evcen'in ekibine katıldığı 'Kurt Seyit ve Şura' dizisi reytinglerde yine hayal kırıklığı yaşattı. Bölüm başı maliyeti 800 bin TL olan dizi yurtdışı satışından dolayı 13 bölüm sonra final yapacak.

Kurt Seyit ve Şurayı Fahriye Evcen de kurtaramadı

Güneş'in haberine göre Star TV mart ayında 2 milyon TL vererek adı reyting garantisi anlamına gelen Kıvanç Tatlıtuğ'la 2 yıllığına anlaşmış ve dev bütçeli 'Kurt Seyit ve Şura' dizisine başlamıştı. Ancak ilk bölümleri Rusya'da çekilen dizi, yüksek beklentinin aksine reytinglerde büyük hayal kırıklığı yaşattı. Dizinin durağan senaryosu, yabancı ülkede geçmesi ve en önemlisi de başrol kadın oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın Tatlıtuğ'la kimyasının tutmaması düşük reytinglere sebep olarak gösterildi. Bu sezon bu nedenle İstanbul'a taşınan diziye Mürüvvet rolüyle Fahriye Evcen ekibe katıldı. Evcen annesini canlandıran Zerrin Tekindor'la Kurt Seyit'in yeni eşi olarak senaryoya dahil oldu.

Haberin Devamı

Tatlıtuğ adaşıyla buluştu

Dizinin yeni sezon ilk bölümü salı akşamı yayınlandı. Ancak sonuç yine değişmedi. 'Kurt Seyit ve Şura İstanbul'da Tüm Seyirciler'de 2 reyting ve 5.47 izlenme oranıyla 23. olabildi. AB Sosyoekonomik Statü'de ise 3.35 reyting ve 9.15 izlenme oranıyla 7. olabildi. Bölüm başı maliyeti yaklaşık 800 bin TL olan dizinin yurtdışı ve reklam anlaşmalarından dolayı 13 bölüm yani yılbaşına kadar sürmesi planlanıyor. Dizinin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ sevgilisi Başak Dizer'le adaşı Kıvanç Kasabalı ve eşi Sedef Avcı'yla önceki akşam bir araya geldi. Çektikleri selfie'yi Avcı, "Dostlar olsun, daha ne olsun" notuyla paylaştı.

Acun gitti, dengeler bozuldu

Yeni yayın dönemiyle beraber kanallar yeni iddialı dizilerini sahaya sürdü. Ancak ne yapımcıların, ne de kanalların yüzü gülmüyor. Değişen reyting sistemi nedeniyle geçmişte tutabilecek büyük bütçeli projeler beklentinin çok altında seyirci topluyor. Bu da reklam pastasından alınan payı düşürdüğü için dizilerin maliyetlerini uzun vadede karşılamaması anlamına geliyor. Acun Ilıcalı'nın reyting rekoru kıran Yetenek Sizsiniz ve O Ses Türkiye yarışmalarını kendi kanalı tv8'e alması da majör kanalların izlenme oranını etkiledi. TV sektörü otoriteleri "Kanallar bu reytinglerle bu maliyet yükünü uzun vadede kaldıramaz" yorumunu yapıyor.