Geri Dön
Mabel Matiz 'Toy' şarkısıyla neyi başardı?

Mabel Matiz 'Toy' şarkısıyla neyi başardı?

Mabel Matiz, müziğine yenilik eklemeye, Türkçe pop'a nitelik katmaya devam ediyor. 'Gözlerine' ile 90'ların arabesk sound'unu modernize eden Matiz, 'Toy' ile de Anadolu pop'u elektronik tınılarla buluşturuyor; bu coğrafyanın sözünün, notasının kudretini bizlere hatırlatıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Maya' ile Türkçe pop'a başyapıt kazandırdı

Mabel Matiz, 2012 yılından beri müziğini her yeni işiyle bir tık daha ileriye götürüyor. İlk albümünden itibaren kendine ayrı bir yol açan ve bu yolda ağır ve temkinli adımlarla ilerleyen Matiz, özellikle 2018'de çıkan 'Maya' albümüyle Türkçe müziğe bir başyapıt kazandırmayı başarmıştı. Şarkı sözlerinden vokaline, konsept ve atmosferik videolardan imajına Türkçe pop'un yüz aklarından biri Matiz.

Kudretini kökten alıyor

Bir süredir merakla bekleniyordu yeni şarkısı 'Toy'. Sonunda kavuştuk. Sözü ve müziği Matiz'e ait şarkının düzenlemesi ise DJ Artz'a ait. Şarkı elektronik tınılarla Anadolu pop'unu modernize ediyor. Anadolu'ya has bilge sözlerin ışığında bir kendini bulma, öze varma hikâyesi olarak tanımlayabileceğimiz şarkının sonlarına doğru vokal desteğiyle bir uyanışı müjdeliyor. Kudretini kökten alan, yüceye varma gayretinde temiz ve özenli bir şarkı 'Toy'.

Olgun bir ruhla yenilik katıyor

Osman Özel yönetmenliğinde çekilen klip ise şarkının gücüne güç katmış, şarkıyı bir tık daha ileriye götürmeyi başarmış... İlk dinlemede çok kolay anlaşılmasa da zaman içerisinde sevilebilecek bir şarkı 'Toy'... Genç ve farklı atmosferi yüzünden ilk etapta radyolardan ziyade dijitalde daha yüksek bir başarı elde edeceğini düşünüyorum şarkının. Matiz, bu coğrafyadan bir sözü, kelamı alıyor ve gökyüzüne bırakıyor, evrensele taşıyor. 'Toy' şarkısıyla tam olarak bunu başarıyor. Tökezleme noktasındaki Türkçe pop'a olgun bir ruhla yenilik katıyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler