Geri Dön
Mars Koç burcunda, peki etkileri neler olacak?

Mars Koç burcunda, peki etkileri neler olacak?

Mars Koç burcuna ne zaman girdi? Ne zaman kadar burada kalacak? Etkileri neler olacak? Nelere dikkat etmeliyiz?

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Mars gezegeni yöneticisi olduğu Koç burcundaki seyrine 28 Haziran 2020 saat 04:45 itibariyle başladı. Yaklaşık 6 ay Koç burcunda kalacak olan Mars, 7 Ocak 2021 tarihinde Boğa burcuna geçecek. Bu 6 aylık süreç içerisinde 10 Eylül 2020 tarihinde Mars Koç burcunda retro hareketinde bulunacak. 15 Kasım 2020 tarihinde retrodan çıkacak olan Mars 7 Ocak 2021 tarihine kadar Koç burcunda olacaktır.

Haberin Devamı

Neler yaşanabilir?

Mars Koç burcunda hareket ederken daha çok kendinizi düşünmeye başlarsınız. Benmerkezci olursunuz. Mars'ın Koç burcunda enerjisi yüksektir. Bu yüzden Mars Koç burcunda iken daha enerjik olursunuz. Maceralara atılmaya korkmazsınız. Yeni projeler başlatmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte sinirlenmemeye çalışın. Agresif her an kavgaya hazır bir ruh hali içerisinde olabilirsiniz. Normalde çok sabırlı olduğunuz konularda sabır gösteremeyebilirsiniz. Bir an önce yapmak istediklerinizi hayata geçirmeye çalışabilirsiniz.

Bu 6 aylık süre içerisinde inatçı, benmerkezci, agresif, bencil insanlarla karşılaşabilirsiniz. Sakin kalmaya çalışılmalı, bencillikten uzak bir süreç geçirilmelidir. Ben değil biz bilinci daha ön planda olmalıdır. Bu dönemde ateşli ve motive edici bir enerjiyi kendinizde hissedebilirsiniz. Hızlı hareket etmek, hızlı kararlar almak ve bu kararları hayata geçirmek için acele etmek isteyebilirsiniz. Mars aynı zamanda savaş gezegenidir. Koç burcu ise ateş elementinin öncüsüdür. Mars Koç burcunda iken bu ikili yeryüzündeki ateşli saldırıları, savaşları da temsil etmektedir. Dünya genelinde yeni başlayacak savaşların başlamasını tetikleyebilir.

Haberin Devamı

Hangi sorunlarla karşılaşabiliriz?

Mars Koç burcunda iken karşılaşabileceğimiz konular kısaca şunlar olacaktır;

  • Enerjik ve yapılacak işlerde artmış bir motivasyon göze çarpacaktır.
  • Kendi kararlarınızı kendiniz vermek isteyebilir, hayatınızın kontrolünü tekrar elinize alabilirsiniz.
  • Acele ve hızlı hareket etmek isteyebilirsiniz.
  • Ani sinirlilik halleri, öfke durumları ortaya çıkabilir.
  • İnatçı ve bencil duygular görülebilir.
  • Dürtüsel ve aceleyle yanlış kararlar alınabilir.
  • Düşmanlık ve savaş duyguları alevlenebilir.
  • Ülkeler arasında gerilimler ve savaşlar görülebilir.
  • Aceleci ve dikkatsizlikten kaynaklı kazalarda artış görülecektir.

Peki neler yapılmalı ve nasıl davranılmalı?

Peki neler yapmalıyız? Öncelikle kurallara ve kısıtlamalara karşı daha sakin bir yaklaşım sergilemelisiniz. Öfke ve direniş gibi duygulardan kaçınmalısınız. Duygu dalgalanmalarından uzak durmalısınız. Aşırı ve abartılı hareketlerden ve pişman olacağınız şeyler yapmaktan ve söylemekten kaçınmalısınız. En öfkeli anda dahi kontrolü bırakmamak gerekir. Egoist davranışlar sergileyebilir ve maruz kalabilirsiniz bu yüzden paylaşmak ve nazik olmak gibi davranışlara daha çok hayatınızda yer verin. Ben değil 'biz' demeyi unutmayınız. 7 Ocak 2021 tarihine kadar bu etkiler sürecektir.

Benzer İçerikler