Geri Dön
Mars retrosu başlıyor, nasıl etkileri olacak?

Mars retrosu başlıyor, nasıl etkileri olacak?

Mars retrosu ne zaman? Etkileri nelerdir? Burçlara olan etkisi nedir? Gelin Molatik olalım...

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Mars 10 Eylül 2020 tarihinde Koç burcunda retro hareketine başlayacaktır. 15 Kasım 2020 tarihine kadar retroda kalacaktır. Yani Mars bu süreçte geri harekette olacaktır. Mars fiziksel enerjimizi yönetir. Eyleme geçme, hareket etme, yaşam enerjisi kabiliyeti, mücadele gücümüz, dayanıklılığımız, savunma gücümüz Mars gezegeni ile alakalıdır.

Haberin Devamı

Retro zamanlarda Mars'ın enerjisi azaldığı için yaşam enerjisinde azalmalar görülebilir. Mars aynı zamanda savunma sistemi ile alakalı olduğu için fiziksel olarak kendinizi güçsüz, yorgun, halsiz hissedebilirsiniz. Mars retrosunda bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız gerekir. Özellikle pandemi sürecinde olduğumuzu düşünürsek iki kat önlem almalıyız. Mars ayrıca yangınlar, kavga, öfke ve kazalarla da alakalıdır. Dikkatli ve temkinli olmakta fayda vardır. Mars retrolarında cerrahi girişimlerden kaçınmalısınız. İstenmeyen sonuçlar oluşabilir.

Mars retrosu askeri hareketliliği de temsil etmektedir. Savaş potansiyelinin artması olarak da görülür. 30 Eylül 2020 tarihinde Satürn, Plüto, Jüpiter kavuşumu Mars'a kare açı yapacaktır. Bu zaman diliminde dünya genelinde pandemi vakalarında artış olabilir. Mars retrosu devam ederken 15 Ekim 2020 ile 4 Kasım 2020 arasında Merkür retrosu olacak. Bu tarih aralığında çok daha dikkatli olmakta fayda var. Kendinizi ifade etmek de güçlük çekebilirsiniz. Mars'ın retroda olduğunu düşünürsek ani öfke patlamaları, kavgalar bu süreçte daha fazla olacaktır. Ülkemizin natal haritasında 10. evde gerileyecektir. Yöneticilerin almış olduğu kararlar gündeme gelebilir. Ülkemizin diğer ülkeler karşısındaki imajını artırmak için çalışmalar yapılabilir. Mars retrosunda ihracattan elde edilen gelirler de azalma görülebilir.

Haberin Devamı

Burçlara olan etkilerine baktığımız da tablo şu şekilde:

Yükselen Koç ve Koç burçları

Sevgili Koçlar, Mars retrosu sizin 1. evinizde gerçekleşecektir. Mars retrosu süresince kendinizi yorgun, halsiz hissedebilirsiniz. Daha fazla mücadele etmeniz gereken sorunlar oluşabilir. Olaylara karşı fazla tepki verebilirsiniz. Kazalara karşı dikkatli olunuz. Dengeli beslenmeyi ve uykunuzu almaya dikkat ediniz.

Yükselen Boğa ve Boğa burçları

Sevgili Boğalar, Mars retrosu sizin 12. evinizde gerçekleşecektir. İç dünyanıza dönmek isteyebilirsiniz. Kendinize karşı öz eleştiri yapabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız ve gizlediğiniz duygularınız açığa çıkabilir. Öfke ve kızgınlıklar yaşayabilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Dengeli beslenme ve uyku saatlerinize dikkat ediniz. Ruhsal dinginlik için terapi, meditasyon ve dua çalışmaları yaparak ruhunuzu şifalandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen İkizler ve İkizler burçları

Sevgili İkizler burçları, Mars retrosu sizin 11. evinizde gerçekleşecektir. Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerde gerginlikler yaşayabilirsiniz. Kavga, öfke gibi ilişkilere zarar verecek durumlardan kaçınınız. Sosyal çevrenizdeki insanlarla rekabete girmekten kaçınınız. Olayların büyümemesi için sakin kalmaya çalışın. Gereksiz tartışmalardan uzak durunuz.

Yükselen Yengeçler ve Yengeç burçları

Sevgili Yengeçler, Mars retrosu sizin 10. evinizde gerçekleşecektir. İş ve kariyer alanında gereksiz rekabetten kaçınılmalı. Tartışma ve kavgalardan uzak durulmalıdır. Bu dönemde iş değiştirmek yeni işe başlamak için uygun değildir. Mars retrosunda kendinizi yorgun bitkin hissedebilirsiniz. Bu çalışma şeklinize de yansıyabilir. Çalışmak istemeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselen Aslanlar ve Aslan burçları

Sevgili Aslanlar, Mars retrosu sizin 9. evinizde gerçekleşecek. Eğitimler, seyahatler, yurtdışı bağlantılı işler, hukuksal konular gündeminizde olabilir. Eğitim alanında problemler yaşayabilirsiniz. Çıkmak istediğiniz bir seyahatte aksilikler, problemler ve kazalara karşı dikkatli olmalısınız. Yurtdışı bağlantılı ithalat ve ihracat konularında yavaşlama ve problemler olabilir. Hukuksal davalarınız varsa bunlar da istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Davalar da ertelenme ve istediğiniz sonucu elde edememe gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Yükselen Başaklar ve Başak burçları

Sevgili Başaklar, Mars retrosu sizin 8. evinizde gerçekleşecektir. Eşinizden , ailenizden, iş ortağınızdan kısaca size maddi destekten bulunan kişilerden gelen maddi kaynaklarda azalma yaşayabilirsiniz. Kredi, borçlar ve vergi ödemelerinde problemlerle karşılaşabilirsiniz. Miras ve nafaka gibi gelir kaynaklarıyla ilgili paylaşım ve ödeme konusunda problemler kavgalar yaşanabilir. Harcamalarınıza dikkat etmelisiniz. Ayrıca sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Dengeli beslenmeyi unutmayınız.

Haberin Devamı

Mars retrosu başlıyor, nasıl etkileri olacak

Yükselen Teraziler ve Terazi burçları

Sevgili Teraziler, Mars retrosu sizin 7. evinizde gerçekleşecektir. Eş, iş ortağı gibi ilişkileriniz de problemler yaşayabilirsiniz. İlişkisi olanlar bu süreçte partnerleri ile kavgalardan uzak durmalılar. "Öfke ile kalkan zararla oturur" sözünü unutmayınız. Yeni bir ilişkiye başlamak veya yeni bir ortaklık kurmak bu süreçte uygun değildir.

Yükselen Akrepler ve Akrep burçları

Sevgili Akrepler, Mars retrosu sizin 6. evinizde gerçekleşecektir. Sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Doktor kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Dengeli beslenin, zamanında uyuyun. Doktorunuza danışarak vitamin takviyesi alabilirsiniz.

Yükselen Yaylar ve Yay burçları

Sevgili Yaylar, Mars retrosu sizin 5. evinizde gerçekleşecektir. Aşk ve flört hayatınızda gerginlikler, kavgalar ve problemler görülebilir. Çocuklarınızla daha çok ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Spor yapıyorsanız yaralanmalara ve spor kazalarına karşı dikkatli olunuz. Yeni bir sanatsal faaliyet içine girmek isteyebilirsiniz ama erteleyin çünkü sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yükselen Oğlaklar ve Oğlak burçları

Sevgili Oğlaklar, Mars retrosu sizin 4. evinizde gerçekleşecektir. Aile üyeleri ile aranızda zaman zaman tartışma ve kavgalar çıkabilir. Bu süreçte ani alınacak ailesel kararlardan kaçınmanız gerekmektedir. Yine Mars retrosu zamanları içerisinde ev alım satım işleri, taşınma gibi konulara girmeyin. Beklemediğiniz problemlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Yükselen Kovalar ve Kova burçları

Sevgili Kovalar, Mars retrosu sizin 3. evinizde gerçekleşecektir. Komşular, akrabalar, kardeşlerle olan diyaloglar da fevri tavırlarınıza dikkat edin. Kalp kırmamaya çalışın. Kavga ve öfke patlamalarından uzak durunuz. Seyahat gündeminiz varsa trafikte dikkatli olun. Eğitim ve seminer gibi konularda sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Yükselen Balıklar ve Balık burçları

Sevgili Balıklar, Mars retrosu sizin 2. evinizde olacaktır. Değerlerle alakalı bir ev olduğundan dolayı kendinizi değersiz hissedebilirsiniz. Ayrıca bu süreç içerisinde maddi kaynaklarınızı yönetirken problemler yaşayabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat ediniz. Gereksiz harcamalardan kaçının.

Benzer İçerikler