Geri Dön
Matrix serisindeki 'telefon' sırrı nasıl çözüldü?

Matrix serisindeki 'telefon' sırrı nasıl çözüldü?

Dünyada çekilmiş en efsane serilerden olan Matrix'in yeni filminin çekimleri devam ediyor. Serinin hayranları ise merak ettikleri sorulara her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde çok merak edilen bir soru cevabını buldu. Peki Matrix'le ilgili büyük sır nasıl çözüldü? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Giriş ve çıkış yolu bildiğimiz gibi telefonlarla sınırlıydı...

Bilimkurgu sevenlerin gönlünde farklı bir yere sahip olan Matrix serisi, uzun bir aradan sonra yeni bir filmle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Wachowski Kardeşler’in kurduğu Matrix evreninde simülasyona giriş ve çıkış yolu bildiğimiz gibi telefonlarla sınırlıydı. Evrende Neo, Trinity ve Morpheus gibi karakterler ise Matrix’in yapay gerçekliğine girmek veya çıkmak için sabit hatlı telefonları kullanıyordu.

Wachowski Kardeşler'den açıklama...

Hatırlayacak olursak Matrix’te görülen distopik gelecek, gerçek dünyayla simülasyon arasında çalışabilen cep telefonlarını içeriyordu. Bunun yanında gerçek dünyadaki son teknoloji silahlar ve yapay zekalar da oldukça gelişmişti. Bu yüzden isyancıların sabit hatlı telefonlara güvenmesinde bir tuhaflık söz konusuydu. Tam da bu noktada Wachowski Kardeşler’den bir açıklama geldi:

"Matrix’e gönderilen bilgi miktarının önemli bir portal gerektirdiğini fark ettik. Bu portalların sabit hatla daha iyi tanımlanacağını düşündük. Ayrıca isyancıların hacklendiklerinde görünmez olmaya çalıştıklarını hissettik, bu yüzden tüm girişler ve çıkışlar Matrix’in yıpranmış ve düşük trafik alanlarından geçiyordu."

Yeni serideki evrende değişiklikler olacak gibi duruyor

Bence mantıklı bir açıklama. Öte yandan şöyle bir durum da var. Matrix ilk ortaya çıktığında zaten gerçek dünyada varlardı. Tıpkı eski kodlar gibi bu telefon kabinleri de gerçek dünyadan kalan parçalar ve Matrix’in geçmiş biçimini temsil ediyor olabilir. Ayrıca Matrix 4’te evrende değişiklikler olacak gibi duruyor. Telefonlar yeni filmde yer alacak mı almayacak mı artık film yayınlandıktan sonra göreceğiz.

Benzer İçerikler