Oynatma Listesi
HABERLER

17 Mayıs 2020 Günün Özeti Milliyet'te

17 Mayıs 2020 Günün Özeti Milliyet'te

Cumhurbaşkanlığı’nın normalleşme takvimine göre 1 Haziran’dan itibaren hastanelerde uygulanan salgın tedbirlerinin gevşetilmesi planlanıyor. Plana göre pandemi hastanelerinin sayısı kademeli olarak azaltılacak, diğer hastaneler hazirandan itibaren corona virüs öncesindeki gibi hasta kabul edebilecek.

İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre 1 Haziran-1 Ekim arasında toplu taşıma araçları ve otobüslerde yüzde 50 doluluk ve maske kullanımı kriterleri titizlikle takip edilecek. Son dakika gelen genelgeye göre; 1 Haziran-1 Ekim tarihleri arasındaki trafik denetimlerinde sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde için sıcaklık uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından bugün İstanbul, Bursa, Antalya, İzmir, Şanlıurfa, Elazığ başta olmak üzere bir çok ilde termometreler mayıs ayının en yüksek sıcaklığı gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'nin Tel Aviv'in kuzeyindeki Hertsliya kentindeki evinde ölü bulunduğunu doğruladı. İsrail polisi, 58 yaşındaki Wei'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Büyükçekmece’de psikolojik tedavi gördüğü öne sürülen bir kadın, bulunduğu binanın 6 katından aşağıya atladı. Polis, yanarak düştüğü yerde hayatını kaybeden kadının, intihar ettiği üzerinde duruyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER