Oynatma Listesi
HABERLER

3 Ağustos 2020 Günün Özeti Milliyet'te

Günün öne çıkan haberlerini sizler için derledik.

Türkiye bayramın son gününde Hakkari ve Konya'dan gelen kaza haberleriyle sarsıldı. Feci kazalarda 11 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "En büyük sıkıntı, maalesef meydanlar ve özellikle plajlarda ve buraya gitmek için kullanılan toplu taşım araçlarında oldu. Plajlarda şezlonglar arası 1,5-2 metre kuralının ihlal edildiğini, birçok kişinin maske takmadığını ve çok yakın oturduğunu, vapur, tramvay gibi toplu taşım araçlarında kuralları ihlal eden çok sayıda vatandaşımızın olduğunu gördük" dedi. Prof. Dr. İlhan, "Keza yine, kalabalık bayram ziyaretleri görüntüleri ile karşılaşıldı. Bunlar, önümüzdeki günlerde yeni vaka olarak karşımıza çıkacaktır. Bugünlerdeki ihlallere ilişkin vaka artışları yaklaşık 10-15 gün sonra tabloya yansıyacaktır. Özellikle dört gündür vakalar yukarı doğru seyrediyor. Her 20 Kovid-19 hastasından biri, ağır hasta. Tekrar 1500'leri görmemek, tedbirlere uyuma bağlı. Tedbiri asla bırakmamalıyız" diye konuştu.
 

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk, erkek arkadaşının da aralarında olduğu bir grup ile gittiği İzmir'in Çeşme ilçesindeki ünlü beach clubda darbedildiğini ileri sürüp, polise şikayetçi oldu. Beach club tarafından yapılan açıklamada, ünlü modelin iddiaları kabul edilmezken, polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Son yıllarda ezeli rakiplerinden yaptığı transferlerle dikkatleri çeken Fenerbahçe büyük bombayı patlatıyor. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş'ın yıldızı Dorukhan Toköz'le anlaşma sağladı.

Dünyaca ünlü oyuncu Sean Penn (59), 2016'dan beri birlikte olduğu 28 yaşındaki sevgilisi Leila George ile gizli bir törenle evlendi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER