00:46Defne Samyeli'nin kızı Derin Talu 23 yaşında! Ablası bebeklik fotoğrafını paylaştıAntalya'nın kalbi olarak tabir edilen ve milattan önce 4'üncü yüzyıl sonunda başlayan tarihi geçmişinde, milattan önce 2'nci yüzyıl ortalarında Bergama Kralı Attalos tarafından bir liman kentine dönüştürülen tarihi Kaleiçi bölgesi binlerce yıl boyunca Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ev sahipliği yaptı. İki bin yılı aşkın bir tarihi olan yerleşim merkezi Antalya'nın köklü tarihini gözler önüne sererken tarihi yapıları, Rum, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan evleri, begonvil kokan dar sokaklarıyla yılın her dönemi bir açık hava müzesi gibi ziyaretçilerini ağırlıyor.
GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI
Selçuk, Kılınçarslan, Barbaros ve Tuzcular olmak üzere 4 ana mahalleden oluşan Antalya'nın turizm merkezi Kaleiçi'nin kayıtlı nüfus sayısı 500-600 arasında olan nüfusu özellikle yaz ayları ve turizm döneminde havanın kararması ile birlikte 100 katına çıkıyor. Eğlence ve konaklama mekanlarının yoğun olduğu Kaleiçi'nde gündüzleri sokaklar boş kalırken, nüfus akşam saatlerinde ise 40 bini geçiyor. Gündüz saatlerinde sahil bantlarını tercih eden tatilciler ve yerleşik vatandaşlar, akşam olduğunda ise soluğu Kaleiçi bölgesinde alıyor. Kaleiçi'nde hareketlilik ve yoğunluk gece 04.00'a kadar sürüyor.
Özellikle eğlence, yeme içme ve tarihi doku eşliğinde yürüyüş yapma fırsatı sunan Kaleiçi, akşam apayrı ayrı bir kimliğe bürünüyor. Kaleiçi'nde özellikle yaz aylarında akşam saat 20.00'da başlayan hareketlilik, ilerleyen saatlerde daha da artarak gece 04.00'e kadar devam ediyor. Kaleiçi'nin yaşayan bir şehir olduğunu belirten Antalya Otelciler Pansiyoncular Birliği (ANTOB) Başkanı Alp Özel, "Kaleiçi'nde yaşıyorum, Kaleiçi'nde yerleşik yaşayan 500 kişiden birisi de ben oluyorum. Toplamda yerleşik nüfusun yüz katına kadar çıkan bir nüfus buraya geliyor. Bir insan sirkülasyonu oluyor burada, bu esasında çok esnaf ve işletmeler için çok iyi bir şey. Burada yaşayan bizler içinde lojistik başka olmak üzere bazı sorunlar yaşıyoruz. Ama çözümü genelde gündüzden halletmiş oluyoruz. Burada yaşamanın hem iyi bir yönleri var hem kötü yönleri var" dedi.
AKŞAMLARI NÜFUSU 100 KATINA ÇIKIYOR
Kaleiçi'nde gün boyu yaşanan bir insan sirkülasyonu olduğunu belirten Özel, "100 katına çıkan bin nüfus yoğunluğu oluşuyor. Burada belediyelerimize, valiliğimize, emniyetimize çok görev düşüyor. Kaleiçi'nde 180 tane konaklama işletmesi var. Yine restoranlar, kafeler sayıları 200-250 arasında, gündüz iş yapan ise hediyelikçiler, rent a carlar bir çok esnaf var. Dolayısıyla burası yaşayan bir şehir, bizde bunun değerini bilerek çalışıyoruz. Bu kadar işletmenin olduğu bir yerde sirkülasyon sayısı da ona istinaden katlanıyor. Gündüz iş yapan esnaf kardeşlerimize turistler ya da yerli halk geliyor, 10 bin kişi civarlı bir sirkülasyon var. Akşam da birleşince yaklaşık 50 bin kişiye varan bir sirkülasyon olduğu hesaplıyoruz biz" ifadelerini kullandı.
KALEİÇİ YAŞAYAN BİR ŞEHİR
Kaleiçi Kesik Minare'de esnaf olan Alperen İpekoğlu ise özellikle turizm sezonunda yoğunluk yaşandığını söyleyerek, "Kaleiçi'nin yerleşik nüfusu ortalama 500-600 civarında, turizm sezonunda ve hafta sonları genel ağırladığımız müşteri sayımız çok fazla artıyor. Gündüzleri 10 bin civarında, akşamları bu sayı 40-50 bin kişiye kadar çıkabiliyor. Tabii ister istemez bu yoğunluktan dolayı yerleşik nüfusun kat ve kat fazlası misafiri ağırlıyoruz. Günlük ortalama gün normal sabit yaşayan insan sayısı haricinde gün içerisinde ortalama 50 bin kişi falan ağırlayan bir bölgeyiz. Genelde tatilcilerimiz geliyor, yerleşik nüfusumuz geliyor, Antalya'nın yerleri geliyor. Kaleiçi bir Old Town olduğu için tabii ki mutlaka şehir dışından gelen ve yurt dışından gelen misafirlerimiz mutlaka bir kalecini gezmek istiyor. Tabii bu şekilde de sayı ciddi anlamda artış gösteriyor. Burada eğlence sektörü hareketli, hızlı. Bu şekilde de hem turistlerimize hem yerli halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
00:10Eşiyle romantik dakikalar! Gökçe Bahadır'dan karnı burnunda tekne turu
01:03'Beyaz'la Joker' akşamı
01:14İzmir'de pompalı tüfek dehşeti! 'Çık dışarı, sana sıkacağım'
01:13Dilencilik yapıyordu, cebinden servet çıktı! Ekipleri şoke eden detay
03:46Kadife'nin başına gelenler sosyal medyayı salladı: Bir daha böyle bir eşek bulamayız
00:28Marmara'da ‘sahanda yumurta’ alarmı! Uzmanlardan kritik uyarı
01:03Balat'ın Mehmet abisi
00:29Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
03:399 kişilik aile tek odada yaşıyordu! Hayatları 10 günde değişti
01:10Bayraktar AKINCI, milli güdüm kitleriyle hedefleri tam isabetle vurdu
00:50Tuzla’da Sanayi Sitesi’nde korkutan yangın! Müdahale devam ediyor
00:42Çin'i tayfun vurdu! Hayat durma noktasına geldi, araçlar sürüklendi
00:30Şaşkına çeviren anlar! Kaldırımda yürüyen kadın...
00:34Yer: Erzurum! Cami içinde kediyi tekmeledi: Gözaltına alındı
03:25Kaçtı, uzaklaştırma kararı aldırdı yine de kurtulamadı! Ebru hemşirenin kabusu: Benden kurtulmanın tek yolu beni öldürmen
00:49Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
01:03Beyazıt Öztürk: Yarışmacılarla sevinip onlarla üzülüyorum
00:36Sara nöbeti numarasıyla kurtulmaya çalıştı! İfadesi pes dedirtti: Masumuz
00:25Başakşehir’de inşaat alanında göçük! 3 işçi toprak altında kaldı
02:22Okulu bıraktı, dedesinin mesleğine sarıldı! 23 yıl sonra gelen büyük başarı: Yanımda çalışan yok
00:54İnsansı robot 'MEGA', Melikgazi Belediyesi'nde işe girdi!
02:11İBB'ye yeni operasyon! Çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı
00:50Silivri açıklarında iki ticari gemi çarpıştı! Bölgede arama kurtarma sürüyor
00:46Altındağ'da benzinliğin yanında korkutan yangın! Çatı katı alev alev yandı
00:50George Clooney'e "Yaşam Boyu Başarı Altın Aslan" ödülü
03:06İstanbul Valisi Gül: Kayıp 10 mürettebat için imkanlar seferber edildi
02:04Girne'de bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı
00:21Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü evlendi! İşte İzmir'deki nikahtan ilk kare
01:03Balkondan düşmek üzere olan çocuğu balkondan tırmanarak kurtardı