00:56Malatya’da feci kaza! Hafif ticari araç TIR’a arkadan çarptı: 3 ölüYayladağı ilçesi Kulaç Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki anne Nazmiye Sözalan’ın 61 yaşındaki kızı Durdunaz Sözalan, doğuştan bedensel engelli olarak doğdu. Ayağa kalkamayan ve ömrünü yatarak geçiren bedensel engelli Durdunaz’ı hayata tutunduran ise annesi oldu.
Evladının her şeyiyle ilgilenen anne Nazmiye, kızı Durdunaz'ı yediriyor, içiriyor ve altını değiştiriyor. Engelli kızının bakımlarını ve ihtiyaçlarını yapan anne kızına umut olurken, bir yandan bağ, bahçe ve ev işlerini yapmaya devam ediyor. Engelli kızına olan merhametiyle takdir toplayan anne, kızını bakımevine vermek istemediğini belirterek kızı için yaşamaya devam ettiğini söyledi.
"ANNEMLE İYİ GEÇİNİYORUM, ANNEM BENİ YEDİRİYOR, İÇİRİYOR VE ALTIMI DEĞİŞTİRİYOR"
Doğuştan engelli olduğunu ifade eden 61 yaşındaki engelli Durdunaz Sözalan, tekerlekli sandalye istediğini belirterek "Annemle birlikte yaşıyorum. Günüm biraz iyi geçiyor. Annemle vakit geçiriyorum. Ben doğuştan bu haldeyim, annemle iyi geçiniyorum. Annem beni yediriyor, içiriyor ve altımı değiştiriyor. Kendime göre küçük tekerlekli sandalye istiyorum. Bir hayalim yok. Hayat iyi ve normal gidiyor. Annemden memnunum. Bir şey yapmıyorum, oturuyorum ve televizyon izliyorum" dedi.
"KIZIMIN YEMEĞİNİ VERİYORUM, ÇAYINI VERİYORUM VE HER ŞEYİNİ HAZIR EDİP DIŞARIYA ÇIKIYORUM"
Yıllardan beri engelli kızını yedirip, içiren ve altını değiştiren 80 yaşındaki vefalı anne Nazmiye Sözalan, "Kızıma yiyecekleri pişirip yediriyorum, giydiriyorum ve altını değiştiriyorum. Allah'a çok şükürler olsun ki, iyi kötü günlerimiz geçiyor. Kızım doğuştan bu hale geldi. Hep ben bakıyorum ama kızım memnun mu değil mi bilmiyorum. İkimiz güzel anlaşıyoruz. Kızım oturuyor, yemeğini veriyorum, çayını veriyorum ve her şeyini hazır edip dışarıya çıkıyorum. 2 saat sonra geri gelip altını değiştiriyorum yine yemeğini ve çayını koyuyorum. Bu şekilde günler geçiyor. Allah bugünden geri koymasın. Allah'ım kızıma yardım edeyim diye bana güç kuvvet veriyor. Tarlaya gidiyorum veya dışarıdan çalı veya odun topluyorum. Rahmetli annem devlet hastanesinde çalışırdı. Ondan aldığımız maaşla geçiniyoruz. Kızımla birlikte mutluyuz. Allah hayırlı hayatlar eylesin, başa gelince de çekilir. Elden yapacak bir şey yok. Allah'ın bize emri böyle oldu. Evime gelen yolun yapılmasını istiyorum, bu yoldan yokuş zor çıkılıp geliniyor. Evimi de kuruş kuruş artırarak yeni yapmaya çalıştım. Kızımı hiç bakımevine vermedim. Bakımevinden kızımı istediler ama ben vermek istemedim" ifadelerini kullandı.
00:18Çin'de yangın faciası! 12 kişi hayatını kaybetti
01:03Diş tedavisinden dönerken kalp krizi geçirip öldü! O anlar kamerada
00:28Güllü’nün kızının yakalanmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı
00:31Fatih'te dehşet! Kiracısı kalbinden vurdu
01:015 kilometrelik kovalamaca! Alkollü sürücü polise direndi: 'Bana 50 santimden fazla yaklaşmayın'
01:42Kar yağışı aralıksız devam ediyor! Tipi ve sis nedeniyle hayat birçok kentte durdu
01:42Kar yağışı aralıksız devam ediyor! Tipi ve sis nedeniyle hayat birçok kentte durdu
00:15Ateşkes kağıt üstünde kaldı! Tayland–Kamboçya sınırında roketler ateşleniyor, yarım milyondan fazla kişi evini terk etti
03:02Gece yarısı geldiler, anne ve kızının ağzını bantlayıp gasp ettiler: Yaklaşık bir ay boyunca ev izleniyordu
00:53Mali suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı
00:53Okyanusta cesur anlar! Yasemin Kay Allen'dan jet ski şov
00:53Okyanusta cesur anlar! Yasemin Kay Allen'dan jet ski şov
00:26Facia ucuz atlatıldı! Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü...
02:04Sanatçı Gül Tut'un ölümüyle ilgili soruşturmada kızı ile arkadaşı gözaltına alındı
00:40Uçak, seyir halindeki aracın üzerine acil iniş yaptı! O anlar saniye saniye kaydedildi
09:40Galatasaray'da Okan Buruk'tan sakatlık açıklaması: Bizim için değerli oyuncular yok
00:20Konserlerini iptal etmişti! Blok3'ten yeni karar
00:21Ünlü model Tuğba Melis Türk, umreye gitti! Adıyla ilgili detayı ilk kez açıkladı
01:28İstanbul'da suç örgütlerine operasyon! 41 şüpheli tutuklandı
00:54Yamaçtan kopan kayaların altından kalmaktan son anda kurtuldular
00:40Muş’ta 5 araç mahsur kalmıştı! 13 kişi kurtarıldı
00:19Gazeteci Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
06:25Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter gözaltına alındı
02:23Gazeteci Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
01:00Kamyonla çarpışan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 2 yaralı
08:01Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: SDG'nin 10 Mart mutabakatına uyması elzemdir
01:16Şehit polis memuru Emre Albayrak, son yolculuğuna uğurlandı
07:20Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'dan yabancı hakem açıklaması: Sinir uçlarımızla oynuyorlar
02:46'Bak Postacı Geliyor' için geri sayım! Ozan Akbaba: Çok iyi bir ekiple güzel bir film yaptık