Oynatma Listesi
HABERLER

ABD'de bar ve restoranlar kapatılıyor

Corona virüs için dünya çapında açıklamalar peş peşe geldi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, üçüncü ülke vatandaşlarının AB üyesi ülkelere yapacakları "gerekli olmayan" seyahatlerine 30 günlük geçici kısıtlama getirecek düzenleme hazırladıklarını duyurdu.

 

New York Valisi Andrew Cuomo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, virüs salgınına önlem olarak bu akşam yerel saat ile 20.00’de üç eyalette bütün restoran, bar, sinema ve spor salonlarının kapanacağını duyurdu.

Üç eyalet valisi ile birlikte ortak karar aldıklarını beirten Cuomo, "Corona virüs eyalet sınırlarını önemsemiyor, New Jersey ve Conneticut valileri ile vardığımız bu anlaşma üç eyaleti de koruyacak." dedi.

Cuomo, "Hedefimiz koronavirüsün yayılmasını yavaşlatarak salgın dalgasının sağlık sistemimizi çökertmesini önlemek. Sosyal mesafe bunu yapmanın en iyi yoludur." ifadelerini paylaştı.

Üç eyalette de kalabalık kapasitesinin en fazla 50 kişiye düşürüldüğü, restoranların sadece paket servisi ve teslimat hizmeti verebileceği, gıda ve diğer acil ihtiyaç temini için marketlerin ise açık kalacağı kaydedildi.

Haftanın ilk çalışma günü olmasına rağmen New York'un en kalabalık yerleri olan metro istasyonları, Grand Central, Times meydanı gibi alanların mesai saatleri içinde neredeyse bomboş olması da dikkatlerden kaçmadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER