00:43Küçükçekmece'de çıkan yangında 4 iş yerinde hasar oluştuAdalet Bakanı Akın Gürlek, Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımına 4 Nisan 2015'te Trabzon'da gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin dosyada "kanun yararına bozma" kararı alındığını belirterek, "Amacımız, bu menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, varsa ihmallerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesinin sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.
Gürlek, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe Spor Kulübü futbol takımına yönelik olarak 4 Nisan 2015'te Trabzon'da gerçekleştirilen silahlı saldırının, milletin hafızasında derin izler bıraktığını, sporun ruhuna ve toplumsal huzura yönelmiş kabul edilemez bir eylem olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.
Aradan geçen zamana rağmen olayın tüm yönleriyle aydınlatılamamış olması ve soruşturmanın takipsizlik kararıyla sonuçlanmasının, kamu vicdanını rahatsız etmeye devam ettiğini kaydeden Gürlek, "Vatandaşlarımızdan gelen haklı tepkileri ve adalet beklentisini dikkatle takip ettik. Bu kapsamda, Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesi tarafından söz konusu dosya yeniden ve titizlikle incelendi. Yapılan inceleme neticesinde, dosyaya ilişkin 'kanun yararına bozma' kararı dün itibarıyla alındı." bilgisini paylaştı.
Gürlek, paylaşımında şunları kaydetti:
"Bu kararla birlikte, daha önce verilen takipsizlik kararının hukuki yönden yeniden değerlendirilmesinin önü açıldı. Amacımız, bu menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, varsa ihmallerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesinin sağlanmasıdır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği vazife doğrultusunda adaletin tecellisi için sürecin sonuna kadar kararlılıkla takipçisi olacağız. Hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına izin vermeyecek; kamu vicdanını yaralayan hiçbir olayın üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz."
NE OLMUŞTU?
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün futbol takımı, Çaykur Rizespor maçından otobüsle dönerken 4 Nisan 2015'te Trabzon'da silahlı saldırıya uğramıştı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma, yaklaşık 5,5 yıl sonra takipsizlikle sonuçlanmıştı.
00:17Tıp öğrencisi Yaren'i hayattan koparan kaza! Yeni görüntüleri ortaya çıktı
00:38MSB paylaştı! İşte Türk Yıldızları'nın selamlama uçuşundaki kokpit görüntüleri
02:13Emine Erdoğan'dan NATO 36. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin paylaşım
00:48Özkan Uğur aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu! Oğlunun mesajı duygulandırdı
00:49İzmir’de sokak ortasında tüfekle dehşet saçan şehir magandaları kıskıvrak yakalandı
05:51Bakan Bayraktar: Irak'tan Ceyhan'a petrol akışı devam edecek
03:07NATO Zirvesi'nin mutfağındaki tek kadın şef! 8 ay süren hazırlık: İşte gala yemeğinin perde arkası
00:43Kırıkkale'deki otobüs kazası KGYS kamerasında
01:51İzlanda Başbakanı'na Ankara usulü karşılama yaptı! Tepkisini anlattı
03:08Barış Göktürk: Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz, saygı duymaya da devam edeceğiz
00:33Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
00:48İzlanda Başbakanı'na Ankara usulü karşılama yaptı!
00:36Tekirdağ'da 4'üncü doğal gaz kuyusu açılıyor
01:52Acil iniş yapan Yunan F-16C uçağı alev topuna döndü
00:24Süper Lig fikstür çekiminde Fenerbahçe ve Galatasaray gerilimi! Elini sıkmadı
03:17NATO sofrasına konuldu! Türkiye'de sadece bir bölgede yapılıyor: Dedemden babama, babamdan bana geçen bir üretim
05:41NATO Zirvesi'ne Yeniçeri damgası! Prof. Dr. Erhan Afyoncu Beştepe'deki karşılamayı yorumladı: 'Reddedilen miras' tartışma bile olmadı
01:0610 ülkeye yayın hizmeti sunan TÜRKSAT 6A uzayda ikinci yılını tamamladı
01:12İş arkadaşından 16 dakikalık ölüm tuzağı! Her sabah birlikte kahvaltı yapıyorlardı
01:22Ankara'da diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri ağırlıyor
03:10Kuyumcunun eşi 'çöp' diye sokağa bıraktı! İnanılmaz son: Hem üzüldük, hem sevindik
00:30GO Türkiye reklam filmi ve mini dizileri uluslararası başarılarına yenilerini ekledi
00:46Hırsını otomobilin camından çıkardı! Kaza yapan sürücü...
01:21‘Daha 17 kariyerimde bir dönüm noktası oldu’
00:13Beyoğlu'nda cep telefonu hırsızlığı! Yankesici kameralarla tespit edildi
02:30NATO Zirvesi bitti, diplomasi Ankara'da devam ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 3 lideri ağırlayacak
02:45Ölüm nedeni belli oldu
02:27Komşuların 20 santimlik balkon savaşı: Yaşadığımız psikolojik yıkımın telafisi yok
01:25ABD, İran’da 90 noktayı vurdu