04:48ABD Başkanı Trump'tan yeni İran açıklaması! 'Hürmüz'ü ele geçiriyoruz'Ahlat'ta geçtiğimiz gün veliler tarafından iki okul müdürüne yönelik saldırıya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Eğitim Bir Sen Bitlis Şubesi de saldırıyı protesto etmek amacıyla olayın yaşandığı Abdurrahman Gazi İlkokulu önünde basın açıklaması yaptı.
Sendika yönetiminden Abdurrahman Yaşasın tarafından okunan açıklamada, "Ahlat'ta görev yapan okul müdürü üyelerimize yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınamak, eğitim camiasına yönelen şiddete karşı duruşumuzu göstermek ve dayanışmamızı ifade etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eğitim kurumları; bilginin, emeğin, sabrın ve geleceğin inşa edildiği kutsal mekânlardır. Bu kurumların yöneticileri ve çalışanları ise toplumun yarınlarını yetiştirmek gibi ağır bir sorumluluğu omuzlarında taşıyan fedakâr insanlardır. Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren eğitim yöneticilerine yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Ahlat'ta okul müdürü üyelerimize yönelik gerçekleştirilen saldırı yalnızca bireylere yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı; eğitime, kamu hizmetine, devlet otoritesine ve toplumun ortak değerlerine yönelmiş açık bir tehdittir.
Eğitim çalışanlarının görevlerini huzur ve güven ortamı içerisinde yerine getirememesi, doğrudan doğruya geleceğimizin zarar görmesi anlamına gelmektedir. Şiddeti meşrulaştıran ve sorun çözme yöntemi olarak gören anlayış toplumsal barışa zarar vermekte, kamu düzenini zedelemektedir. Eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin güvenliği sağlanmadan sağlıklı bir eğitim ortamından söz etmek mümkün değildir. Nitekim Eğitim-Bir-Sen'in girişimleriyle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda eğitimcilere yönelik şiddet suçlarına verilen cezalar artırılarak caydırıcılık güçlendirilmiştir. Bizler eğitim çalışanları olarak sorunların diyalogla, hukuk çerçevesinde ve karşılıklı anlayışla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Şiddetin hiçbir türünü kabul etmiyor, eğitim camiasına yönelen her türlü saldırının karşısında kararlılıkla durduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.Yetkili mercilerden beklentimiz; bu saldırının tüm yönleriyle araştırılması, sorumluların hukuk önünde gerekli cezayı alması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için caydırıcı tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesidir. Eğitim çalışanlarının güvenliğinin sağlanması yalnızca bireysel bir hak değil, aynı zamanda kamusal bir zorunluluktur. Bugün burada sergilediğimiz birlik ve dayanışma, eğitim çalışanlarının yalnız olmadığının en güçlü göstergesidir. Eğitim camiasına yönelen her türlü saldırının karşısında durmaya, meslektaşlarımızın yanında olmaya ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki; eğitim çalışanına uzanan el, toplumun geleceğine uzanmış sayılır. Bu vesileyle saldırıya maruz kalan okul müdürü üyelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendilerine ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun diyoruz. Şiddetin olmadığı, güvenli ve saygı temelli bir eğitim ortamı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.Basın açıklamasına Eğitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı Tahir Yoldaş, İlçe Başkanı Murat Yılmaz ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
00:13Melis Sezen tatilde denizin tadını çıkardığı anları paylaştı
01:59Dilan Çıtak: Konumuz kızlar değil
01:09ABD'de dehşet! Bizon yaşlı adamı 2,5 metre havaya fırlattı
00:24Otoyolda otomobilin bariyerlere çarptığı kaza kamerada
00:39Mağarada bulunan cesedi, yoğun metan gazından dolayı çıkarılamadı
00:14Sulama kanalında yaşam savaşı! 2 kadının duran kalpleri yeniden çalıştırıldı
13:31Lesley Ugochukwu sonrası yeni transfer! Galatasaray, Jose Mourinho'nun kararını bekliyor
04:1515 Temmuz Şehidi Prof. Dr. İlhan Varank kabri başında anıldı
00:14Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde ara karar! Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında flaş gelişme
00:17Fenerbahçe'de Oğuz Çetin ve Cihan Kamer, Greenwood için Fransa'da!
03:01MİT'ten operasyon! DEAŞ'ın kritik ismi Türkiye'ye getirildi
02:41Daha 17'de 'Toz Pembe' aşk oyunu
00:5973 ilde uyuşturucu operasyonu! 985 kilo uyuşturucu, 1 milyon 639 bin hap ele geçirildi
04:31Haluk Levent'in kaçış rotası ortaya çıktı! Gizli takipten havalimanına uzanan süreç
03:18Sahilde bulduğu İHA'yı jandarma karakoluna taşıdı: Yapay zekaya sordum
02:45Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı dalgası
02:5881 ilde FETÖ'ye yeni operasyon başladı
00:41Fren yerine gaza bastı, olanlar oldu! Kaldırımdaki yayaya böyle çarptı
01:18ABD İran'ı vurdu, Tahran misilleme yaptı! Saldırılar büyüyor: 3 ülkedeki üsler hedef oldu
00:42Pamukkale'de orman yangını! Havadan ve karadan müdahale başladı
02:00'Kırmızılı kadın' Sultan hayatını kaybetti
00:24Haluk Levent gözaltına alındı
00:54Haluk Levent gözaltına alındı
00:51Afyonkarahisar'da bariyerlere çarpan otomobildeki çift öldü, bebekleri yaralandı
01:56Kabine toplanıyor! Kritik gündem: F-35, S-400, Hürmüz, Terörsüz Türkiye...
02:10Türkiye'de yaz ortasında kayak keyfi! Gölün sırrı görenleri hayrete düşürüyor
01:2940 koyun hibe desteği aldı 10 yılda 400'e çıkardı!
03:36Motor söküyor, şanzıman indiriyor! 'Sanayi prensesi' 5 çırağa ustalık yapıyor
03:5851 yaşında ilk defa ayakkabı giydi! 'Dünyalar benim oldu'