Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti'den bir bildiri tepkisi daha! 'Muhtırayla karşı karşıyayız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CNN TÜRK canlı yayınında Sultan Arınır'a gece yarısı bildirisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yazıcı şu açıklamaları yaptı;

O her yönü itibarıyla sorunlu bir girişim. Hatta çok farklı nitelemeler yapılıyor. Bana göre bunun zamanlaması, içeriği ve altında imza sahiplerinin aynı kurumdan yetişen kişiler olmaları önceki dönemlerde benzer nitelikte muhtıralara muhatap olmamızı da dikkat aldığımızda dün gece karşılaştığımız eylemin niteliği bir muhtıra.

 

 

Millete hitap edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti milletine ve devlete muhtıra edilmiş niteliğindedir. Burada konuyla bağlantısı olmayan insanların konuyla görevi bulunmayan insanların bir birliktelik oluşturmak suretiyle gerçekleştirdiği anlaşılıyor. Dolayısıyla organize bir durumla, muhtırayla karşı karşıyayız.

 

 

Organize bir durum görüntüsü var. Çünkü demin ifade ettiğim gibi altında imzası bulunanlar emekli amiral tittlelarını da kullanmışlar. Değindikleri konular itibarıyla baktığımız zaman Türkiye'de siyaseten tartışılan hükümetin önemli projelerinden bir tanesi Kanal İstanbul'u esas alarak başlanmış. Herhangi bir tartışma konusu olman Montrö'nün sanki ortadan kaldırılacağı, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun, devletinin en önemli tapusu denilen bu sözleşmenin değiştirilebileceği algısı evhamlı bir şekilde oluşturulmaya çalışılmış. Ve özellikle TSK'nın bütün unsurlarıyla birlikte ve elbette ki bu unsurların içerisinde Deniz Kuvvetlerimiz de önde olmak üzere Akdeniz'de, Ege'de ve benzer yerlerde Türkiye'nin ulusal çıkarlarını gözeten, hedefleyen cumhuriyet hükümetinin duruşuna karşı zayıflatıcı bir hamleyle, bir muhtıra girişimiyle karşı karşıyayız.

 Dolayısıyla bu muhtıranın hazırlanma sürecinde bunu fikir olarak ortaya atmış olanlar, bunu hazırlayıp kaleme almış olanlar, bunu imzalamak suretiyle eyleme iştirak etmiş olanların yanında bunu kendilerine yönlendiren kişiler var ise onlar da bunun kasti faili durumundadır. Ceza hukukun tanımlaması böyle. Hem teorisinde hem pratiğinde. Bu tanımlama var. Bu açıdan da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın elbette ki re'sen soruşturma konusu yapmış olması son derece isabetlidir.

Türkiye bir hukuk devletidir. Herkesin eleştiri hakkı var ama hiç kimse eleştiri şemsiyesi adı altında bir darbeci zihniyetin dışa vuruluşu şeklinde bir rol asla üstlenemez.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER